Военновъздушните сили на Алжир подписаха договор за покупка на 14

...
Военновъздушните сили на Алжир подписаха договор за покупка на 14
Коментари Харесай

Алжир е първият купувач на изтребители от пето поколение Су-57

Военновъздушните сили на Алжир подписаха контракт за покупка на 14 съветски изтребители пето потомство Су-57. Така Алжир ще стане първият задграничен оператор на този вид самолети. За това "почти публично " оповестява алжирското издание Menadefense, представено от pogled.info.

Също по този начин бяха подписани контракти за доставка на 14 фронтови бомбардировачи Су-34 и изтребители Су-35. Освен това е подписана алтернатива за два вида самолети, които към този момент са в употреба във Военновъздушни сили на Алжир, с цел да компенсират изведените от приложимост транспортни средства.

До 2025 година, когато доставките приключат, военновъздушните сили на Алжир ще разполагат с две ескадрили Су-30МКА, една ескадрила Су-57, една ескадрила Су-35 и една МиГ-29М2. Бомбардировъчната авиация ще има две ескадрили осъвременени Су-24 и една - Су-34. Обучението на водачи ще се прави на Як-130.

Според изданието, договарянията на алжирските военни с Москва са били сложни. Окончателното решение е взето по време на посещаване на делегацията на Алжир, водена от командващия Военновъздушни сили генерал-майор Бумейза на въздушното ревю MAKS през лятото на 2019 година

Тогава на водача на Алжир беше позволено да тества като първия чужденец тренажора за водачи на Су-57.

Според изданието, пъргавостта на алжирските военни е повлияна от закупуването от прилежащо Мароко на 25 американски изтребителя F-16 и появяването в Италия на изтребители F-35 от пето потомство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР