Военното присъствие на Съединените щати в Япония винаги е било

...
Военното присъствие на Съединените щати в Япония винаги е било
Коментари Харесай

Кремъл недоволен от американското военно присъствие в Япония

Военното наличие на Съединените щати в Япония постоянно е било спънка за постигането на кротичък контракт сред Москва и Токио, съобщи Кремъл в понеделник, представен от Ройтерс.

Японският министър председател Фумио Кишида би трябвало да проведе среща на върха във Вашингтон тази седмица с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Срещата има за цел да показва тесни връзки в Вашингтон в региона на сигурността и стопанската система, като се чака двамата водачи да обсъдят съдействието в отбранителното произвеждане и евентуално надграждане на структурата на военното командване на Съединени американски щати в Япония.

" Де факто отбранителният съюз към този момент съществува и ние знаем за военния капацитет на Съединените щати, който е ситуиран в Япония - апропо, покрай нашите граници ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" Това постоянно е било пречка в опитите да реализираме решение на главния ни проблем, казуса с мирния контракт.

Русия, правоприемник на Съветския съюз, и Япония в никакъв случай не са подписвали кротичък контракт, който публично да постави завършек на Втората международна война.

Териториалният спор за оспорвана тихоокеанска островна верига, известна в Русия като Курилските острови, а в Япония като Северните територии, е основен въпрос.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев сподели през януари, че Япония ще би трябвало да се откаже от териториалните искания към островите, ако желае да подписа кротичък контракт.

Москва се отдръпна от договарянията за кротичък контракт с Япония и замрази взаимни стопански планове, свързани с островите през 2022 година след японски наказания поради войната на Русия в Украйна. Оттогава връзките утежняват в допълнение.

Китай също коментира и появилата се в медиите информация, че членовете на пакта имат намерение да го разширят, като включат Япония. В тази връзка тя акцентира, че азиатската страна би трябвало " съществено да се замисли върху своята история и да бъде внимателна в региона на военната сигурност ".

Пактът AUKUS, основан от Австралия, Англия и Съединени американски щати, е част от напъните им да отхвърлен възходящата мощност на Китай в Индо-тихоокеанския район.

Силна критика имаше от страна на Китай, който дефинира договорката AUKUS като пакт от времето на Студената война, който би бил рисков за района.

Русия също изрази загрижеността си по отношение на AUKUS, описвайки съглашението като организация, сходна на НАТО, която заплашва стабилността в Азиатско-тихоокеанския район.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР