Военното правителство на Буркина Фасо спря днес излъчването на телевизия

...
Военното правителство на Буркина Фасо спря днес излъчването на телевизия
Коментари Харесай

Буркина Фасо спря френска телевизия, излъчила интервю с лидер на Ал Кайда

Военното държавно управление на Буркина Фасо спря през днешния ден излъчването на телевизия " Франс 24 " в страната след нейно изявление с водача на клона на Ал Кайда в Северна Африка - Ал Кайда в ислямския Магреб (АКИМ), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Отношенията сред Париж и Уагадугу съществено се утежниха след идването на власт на военните в Буркина Фасо вследствие на прелом предишния октомври.

През януари Буркина Фасо даде на Франция период от един месец да изтегли войските си от страната, откакто разтрогна съглашението с Париж в региона на защитата, което позволяваше на френски бойци да вземат участие в битката с бунтовниците в западноафриканската страна.

По-рано този месец телевизия " Франс 24 " излъчи изявление с Йезид Мебарек, прочут също като Абу Убайда Юсуф ал Анаби, който претендира за купата " емир на Ал Кайда в ислямския Магреб " от 2020 година, откакто при френска интервенция беше погубен предшественика му.

" Интервюирайки ръководителя на АКИМ, " Франс 24 " освен работи като рупор на тези терористи, само че още по-лошо, обезпечава естрада за легитимиране на терористични дейности и език на омразата ", уточни в изказване министърът на връзката на Буркина Фасо Жан-Еманюел Уедраого.

Френската медийна корпорация " Медиа монд ", притежател на канал " Франс 24 ", към този момент не е дала отговор на запитванията за коментар по тематиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР