Дърво се пречупи и голям клон от него падна върху

...
Дърво се пречупи и голям клон от него падна върху
Коментари Харесай

Буря и градушка удариха Хасково и Минерални бани, дърво падна върху кола

Дърво се пречупи и огромен клон от него падна върху паркирана пред блок кола на оживения бул. “Илинден ” в Хасково. Инцидентът стана след 16:30 часа при мощната стихия, която се развихри над града с гръмотевици, дъжд, мощен вятър и градушка.
Прочетете още
При случилото се няма потърпевш, заяви шефът на Областната дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” (ОДПБЗН) в Хасково старши комисар Митко Чакалов. Той посочи, че в ОДПБЗН са получени доста сигнали този следобяд за паднали клони и дървета, както и за наводнени обекти, по чието отводняване се работи.

По данни на хидрометеорологичната обсерватория в Хасково количеството на падналия дъжд след 16:30 часа е било 34 л. на кв. м. Той е бил доста натоварен в границите на към 30 минути. Вятърът е бил с пориви до 90 км./ч, а градушката е била с размер 12 мм - колкото лешник.

По-голямо количество дъжд от това в Хасково по същото време е паднало в село Минерални бани - 55 л. на квадрат, посочи дежурният в Хидрометеорологичната обсерватория, написа 24часа. 

 

 

 

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР