Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна издадената на

...
Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна издадената на
Коментари Харесай

Насилникът на Дебора бил незаконно задържан!

Административният съд в Стара Загора анулира като незаконосъобразна издадената на 30 юли м. година заповед за задържането на обвинявания в нанасянето на порезни рани с макетен нож на Дебора Михайлова - Георгиев Георгиев.

Според прокуратурата насилието над нея е осъществено на 26 юни 2023-а, когато Георгиев отрязал и косата й, настрана от 2 месеца се заканвал да я убие.

Първоначално той беше арестуван, само че след това освободен, тъй като първата експертиза сочела, че нанесените телесни пореди са леки.

Случаят породи бурно неодобрение и в края на юли Героги Георгиев беше задържан още веднъж. Той е обжалвал заповедта за това, само че тя е доказана от Районния съд в Стара Загора.

Последвало оборване пред административните магистрати в града, които анулират заповедта, тъй като в нея не са разказани съответни обстоятелства за осъществено закононарушение, а това лимитира правото на отбрана на Георгиев.

" За използването на насилствена административна мярка по Закона и при вземане предвид на практиката на Европейския съд по правата на индивида, следва да има изтъкване на ясни справедливи данни, обосноваващи догатката, че има възможност едно лице да е причинител на закононарушение, а това не е налице нито при фактическата аргументираност на процесната заповед, нито се съдържат в показаните пред Районния съд доказателства ", е записано в правосъдното решение.

То е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР