Военното командване на Турция разработва тактика за водене на боеве

...
Военното командване на Турция разработва тактика за водене на боеве
Коментари Харесай

Турция се готви за свръхмодерна война

Военното командване на Турция създава тактичност за водене на боеве с потребление на високоточно оръжие в сирийския град Африн, оповестява в. "Хабертюрк ", като се базира на източници от армията.

Генералният щаб на турската войска е преразгледал предварителния проект за осъществяване на интервенцията, съсредоточавайки вниманието си върху тактичност на водене на боеве в градски условия.

В първия стадий от интервенцията армията не вижда опасности за сериозна опозиция в Африн, като счита, че въоръжените групировки ще се постараят да се окопаят в кварталите в града. За неутрализирането им генералният щаб планува потреблението на авиация и ракети с лазерно ориентиране, показва ТАСС.



Вестникът отбелязва, че окончателното решение по отношение на дейностите на военновъздушните сили ще бъде взето след анализиране на диалозите на началника на генералния щаб на турската войска Хулуси Акар с началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили военачалник Валерий Герасимов.

Ако Русия разреши на Турция да употребява цялото въздушно пространство над Африн, това ще облекчи Анкара при изпълняването на дилемите й.





По информация на турски медии сега на север от Африн е концентриран огромен контингент с бойци от Свободната сирийска войска. Смята се, че те ще бъдат съществена ударна мощ по време на стадия от осъществяването на наземната фаза на интервенцията и ще работят под прикритието на турска бронетехника, артилерия и авиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР