Военното командване на НАТО не смята Китай за военна заплаха

...
Военното командване на НАТО не смята Китай за военна заплаха
Коментари Харесай

НАТО не гледа на Китай като на военна заплаха, но Русия и терористите са

Военното командване на НАТО не счита Китай за военна опасност и не създава проекти при положение на спор. Това съобщи адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО след съвещание в Брюксел в сряда.

" Ние не квалифицираме Китай като опасност, а като предизвикателство (...). И не създаваме военни проекти, свързани с Китай ", сподели той.

Бауер изясни, че алиансът счита Русия и интернационалния тероризъм за опасност. Затова военното командване създава проекти особено за възможна борба с Москва и с терористични групи, в това число за интернационалните терористични групи.

 Организация на обединените нации и Русия правят оценка като висок риска от международен спор Организация на обединените нации и Русия правят оценка като висок риска от международен спор

Бауер добави, че тази позиция на алианса не значи, че командването на въоръжените сили на обособените страни членки не се занимава със стратегическо обмисляне при положение на въоръжен спор с Китай.

Войната в Украйна
Бауер разяснява, че съветските сили в Украйна са във все по-трудно състояние:

" Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще завоюва за три дни ", посочи Бауер, представен от ДПА.

" Голиат изнемогва, защото Давид сподели огромна еластичност и тактически талант, които бяха подкрепени от 50 страни по света ", сподели ръководителят на Военния комитет на НАТО.

Според него в идващите месеци може да се чака Москва да прибягва до все по-стара техника и до по-необучени бойци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР