Военнослужещите от сухопътните войски на Българската армия изпълниха успешно мисията

...
Военнослужещите от сухопътните войски на Българската армия изпълниха успешно мисията
Коментари Харесай

С плакети и благодарствени писма Берковица изпрати военните, помагали след наводнението

Военнослужещите от сухопътните войски на Българската войска извършиха сполучливо задачата си да оказват помощ след наводнението в Берковица и се отдръпват от града. От общинската в Берковица администрация през днешния ден им връчиха плакети и благодарствени писма от жители, на които бойците са помогнали, заяви Българска телеграфна агенция.
От общината припомниха за поройния дъжд, паднал на 12 юни, при който тук-там приливната вълна по улиците е достигнала два метра и за минути са се изсипали по 70 литра на квадратен метър.
Броени часове по-късно в града са пристигнали 100 военнослужещи от армията, които с багери, самосвали и друга техника са разчистили улици и речни корита, укрепили са насипи по придошлата рака Раковска, като са пренесли на ръце хиляди чували, цялостни с пясък. По този метод са лимитирали риска от нова приливна вълна. Въпреки извънредно тежките метеорологични условия с продължаващ дъжд, шест дни военнослужещите не са спрели да работят навън. Те са почистили километри улици в Берковица, затрупани с тиня и камъни, и са укрепили са сериозна инфраструктура.
„ С държанието си и работата си в Берковица военнослужещите освен извършиха своя парламентарен дълг да оказват помощ на популацията при бедствия и повреди, а бяха лъчът вяра, който даде сили на локалните хора да надмогнат страха и да продължат да се борят за по-бързо възобновяване “, съобщи кметът на Берковица Димитранка Каменова. Тя благодари на държавната власт за оказаната помощ на общината по време на бедствието и за поетите задължения за поддръжка в идващите дни и месеци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР