Военнослужещи от Военновъздушните сили спасихаот удавянедете и майка.Нещастният инцидент, завършил

...
Военнослужещи от Военновъздушните сили спасихаот удавянедете и майка.Нещастният инцидент, завършил
Коментари Харесай

Военнослужещи от ВВС спасиха майка и дете от удавяне

Военнослужещи от Военновъздушните сили спасихаот удавянедете и майка.Нещастният случай, приключил с сполучлив край се случва вцентъра на гр. Долна Митрополияна 31.05.2023 год.Дете пропада встара канализационнашахта цялостна с вода. Майката на детето се пробва да го извади и също пропада в шахтата. Минути по-късно военнослужещитеефр. Данаил Цветанов Петров и редови войник Веселин Михайлов Вълчев се оказватв непосредственост до мястото и чуват крясъци за помощ от очевидци на случая. Двамата военнослужещи незабавно сеотзовават и подхващат дейности заспасяване надетето, коетоедва се е държало на повърхността на водата. В комплицираната обстановка военнослужещите съумяват да работят оптимално бързо, адекватнои уверено,и успяватда спасят детето. Едва откакто го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, коятого е държалапод водата. С огромни усилиявоеннослужещите съумяват да извадятот шахтата ижената. Уплашени, само че живи и невредими потърпевшите са били откарани за обзор в гр. Плевен. На мястото на инцидентаг-жа Ваня Николова–служител наОбщина Долна Митрополияе изказалаблагодарностна военнослужещитеза бързатаим,навременнаи животоспасяваща реакция.

Ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редови войник Веселин Михайлов Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се образоват в курс за придобиване на военна подготовка „ Младши сержант – първи модул “.

Командирът на 12-та авиационна база– полковник Петър Банковги поздрави за мъжеството,предприетите бързи и съответни дейности. Благодарение на тяхната увереност и непреклонност в тази сериозна обстановка, този трагичен случай приключи с добър край и два човешки живота бяха избавени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР