Военноморските сили /ВМС/ отбелязват тържествено 138-ата годишнина от създаването си

...
Военноморските сили /ВМС/ отбелязват тържествено 138-ата годишнина от създаването си
Коментари Харесай

Каракачанов и началникът на отбраната ще участват в тържествата за 138-ата годишнина от създаването на ВМС

Военноморските сили /ВМС/ означават тържествено 138-ата годишнина от основаването си с поредност от събития през цялата седмица, чиято кулминационна точка е на 12 и 13 август, оповестиха от Министерството на защитата.

В честването на годишнината във Варна ще вземат участие министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов. Утре във Фестивалния и конгресен център - Варна, ще се състои тържественото връчване на дипломите на студентите от "Випуск 2017 " на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров ". В церемонията ще взе участие заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов. Дипломират се 230 студенти в образователно-квалификационна степен "бакалавър ". Дипломи ще получат и 52-ма студенти от образователно-квалификационната степен "магистър ". Първенец на студентите от "Випуск 2017 " на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров " с общ триумф "Отличен - 5.94 " е Калина Димова от специалността "Океанско инженерство ", образователно-квалификационна степен "бакалавър ".

Във Фестивалния и конгресен център същия ден ще има церемониален концерт, на който одобрение към персоналния състав на Военноморски сили ще насочи техният пълководец контраадмирал Митко Петев. Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев ще връчат награди на военнослужещи и на цивилни чиновници от Военноморски сили.

На 13 август на Морската гара във Варна ще се състоят ритуалите по издигане на военноморския байрак и заграбване на първо офицерско звание на курсантите от "Випуск 2017 " на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров ". Офицерски пагони ще получат 17 курсанти - 4 дами и 13 мъже, от специалността "Организация и ръководство на тактическите подразделения от Военноморски сили " от специализации "Корабоводене " за Военноморски сили, "Военноморски информационни и радиотехнически системи " и "Корабни машини и механизми за Военноморски сили ". Първенецът на випуска с триумф "Отличен - 5.60 " е мичман Виктор Атанасов от компетентност "Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ", специализация "Корабоводене за Военноморски сили ". Същия ден, във връзка на празника на Военноморски сили, на Морската гара във Варна военни кораби ще бъдат отворени за посещаване от жителите и гостите на града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР