Военноморските сили (ВМС) на Република България ще се включат в

...
Военноморските сили (ВМС) на Република България ще се включат в
Коментари Харесай

Военноморските сили ще участват в международното учение

Военноморските сили (ВМС) на Република България ще се включат в националното военноморското обучение с интернационално присъединяване на Военноморските сили на Румъния " SEA SHIELD 2023 ". Днес фрегатата " Верни " и базов миночистач " Прибой " отплаваха за учението, което ще протече на няколко стадия, оповестиха от Министерство на защитата.

След овакантяване на Военноморска база Бургас и преход до пристанище Констанца, екипажите на корабите ще проведат работни срещи, свързани с организацията и провеждането на учението. Същинската част ще стартира с излизане на корабите от пристанището и осъществяване на плануваните епизоди в акваторията на Черно море. След края му българските военни кораби ще извършат противоположен преход до пункта за непрекъснато базиране.

Сред задачите на плаването са: повишение на равнището на оперативната съгласуемост с Военноморски сили на съюзническите страни; рационализиране на подготовката и качествата на персоналния състав на корабите за присъединяване в провеждането на учения; рационализиране на тактиките, техниките и процедурите при взаимно корабоплаване в съюзнически формат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР