Военноморските сили на САЩ връщат обратно на американска територия най-големия

...
Военноморските сили на САЩ връщат обратно на американска територия най-големия
Коментари Харесай

САЩ изтеглят най-големия самолетоносач след мисия в източната част на Средиземно море

Военноморските сили на Съединени американски щати връщат назад на американска територия най-големия боен транспортен съд в света, изпратен в източната част на Средиземно море след нападението на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври.

Това се постанова поради належащо „ преразглеждане на условията към световните сили “, се споделя в изказване на Шести американски флот, представено от CNN.

Самолетоносачът USS Gerald R. Ford, разказан от представител на Военноморските сили като " най-адаптивната и смъртоносна бойна платформа в света ", е въведен в употреба през 2017 година Той е и най-новият самолетоносач на Военноморски сили на Съединени американски щати.

100 000-тонният боен транспортен съд, с контингент от изтребители F/A-18 Super Hornet на борда, дойде край крайбрежията на Израел в дните след офанзивата против страната, осъществена от оповестената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация „ Хамас “. При нападението бяха убити повече от 1200 цивилни, а други 240 бяха взети за заложници.

Преместването е разпоредено, с цел да може самолетоносачът да способства за " районното въздържане и отбранителната позиция " на Съединени американски щати.

След отплаването на USS Gerald R. Ford, USS Eisenhower остава единственият американски самолетоносач в района на фона на увеличаващите се набези на хутите против комерсиалното мореплаване в Червено море.

Първоначално йеменските бунтовници се насочиха към кораби, свързани с Израел - поради войната ѝ с " Хамас ", само че по-късно зачестиха офанзивите против кораби без ясни връзки.

Хутите заплашват, че могат да отвличат плавателни съдове на всеки 12 часа, до момента в който не бъде прекъсната офанзивата на Израел в Ивицата Газа.

Това принуди някои от най-големите международни петролни и транспортни компании да преустановят преноса по море в региона.

В отговор на зачестилите набези Съединени американски щати оповестиха, че стартират интервенция за отбрана на корабите в Червено море.

От Шести американски флот обявиха, че даже и след отплаването на USS Gerald R. Ford, Военноморски сили на Съединени американски щати резервират " необятни благоприятни условия както в Средиземно море, по този начин и в целия Близък изток ".

Освен това Съединени американски щати са почнали интервенция " Пазител на просперитета " - морска коалиция, ориентирана към подсилване на сигурността в южната част на Червено море.

" Сътрудничим си със съдружниците и сътрудниците, с цел да укрепим морската сигурност в района. Министерството на защитата ще продължи да употребява груповите си сили в района, с цел да възпре всеки държавен или недържавен фактор от ескалиране на рецесията оттатък Газа ", се споделя още в изказването на флота.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР