Военноморските сили на Русия започнаха да разполагат бойни кораби с

...
Военноморските сили на Русия започнаха да разполагат бойни кораби с
Коментари Харесай

Русия предприе стъпка, която за последно е била извършена от Съветския съюз

Военноморските сили на Русия започнаха да разполагат бойни кораби с нуклеарно оръжия в Балтийско море за първи път от 30 години. Това оповестиха разследващите служби на Норвегия, откъдето допълниха, че включително влизат и подводници.

По всяка възможност става дума за кораби от Северния флот, който по времето на Студената война патрулираше в района с атомно оръжие, с цел да показва оръжейния капацитет на някогашния Съветски съюз. До този миг не е известно модерна Русия да е прибягвала до този вид разполагане.

Според разузнаването на скандинавската страна Москва „ умишлено “ разпалва страха от допустима нуклеарна офанзива, потвърждавайки, че би била подготвена да я употребява, ако бъде застрашена от външни сили, изключително тези, свързани с блока на НАТО, част от който е Норвегия.

По последни данни Руската федерация е страната, която разполага с максимален боеприпас от нуклеарни оръжия – близо 6000 нуклеарни бойни глави. Заедно със Съединени американски щати, двете страни имат към 90% от атомния капацитет на света, кадърен да унищожи планетата на няколко пъти, отбелязва " Политико ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР