Военномедицинска академия отбеляза в аванс Международния ден на сестринството –

...
Военномедицинска академия отбеляза в аванс Международния ден на сестринството –
Коментари Харесай

Служители на ВМА с награди по случай Международния ден на сестринството


Военномедицинска академия означи в задатък Международния ден на сестринството – 12 май.

Тържественото заседание бе намерено от полк. проф. Румен Попов, д.м. – заместник-началник на ВМА, оповестиха от болничното заведение.

12 май е избран за Международен ден на сестринството, тъй като на тази дата е родена Флорънс Найтингейл, считана за учредител на модерното сестринство и създател на първото учебно заведение за медицински сестри.

Ние, като чиновници във Военна болница, можем да се усещаме изключително свързани с този празник, тъй като сестра Найтингейл прави същинска гражданска война в обслужването на ранените и заболели бойци по време на Кримската война. Тя управлява група от медицински сестри, подготвени от нея, която поема напълно медицинските грижи за пациентите, без значение от скептицизма на лекарите. Още нейните дейности демонстрират, че сестринската роля е незаменима и не по-малко значима от тази на лекарите, се споделя в приветствения адрес на управлението на ВМА до всички експерти по здравни грижи.

Проф. Попов изрече благодарност на всички медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори за неуморния им ежедневен труд, високия професионализъм, подготвеност, както и за всеотдайните грижи, които полагате за пациентите във Военномедицинска академия.

Много сътрудници взеха решение да търсят реализация в чужбина. Въпреки компликациите обаче, в България останаха почтени хора, подготвени да потвърдят, че специалностите ни са скъпи и уважавани от обществото. Вярвам, че и отсега нататък ще продължите да работите все по този начин сърцато. Благодаря Ви за всичко, което вършиме за ВМА и нашите пациенти. Разчитаме доста на Вас, сътрудници, съобщи заместник-началникът на ВМА.

Шестима чиновници на ВМА бяха наградени по случай Международния ден на сестринството: ст. м. с. Валентина Цекова – Спешен болничен контузия център; ст. м. с. Валентина Божкова – Клиника „ Съдова хирургия ”; м. с. Станка Тодорова – Клиника „ Съдова хирургия ”; м. лаб. Светлана Атанасова Радева – Катедра военна епидемиология и хигиена; м. с. Лена Николова Недекова – Клиника „ Съдова хирургия ”; м. с. Ирина Иванова Димова – Централна военномедицинска комисия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР