Военно-транспортен самолет на Руската федерация, превозващ личен състав, въоръжение и

...
Военно-транспортен самолет на Руската федерация, превозващ личен състав, въоръжение и
Коментари Харесай

МВнР: Руски военно-транспортен самолет Ан-124 е прелетял над България. Не бойте се, деца!

„ Военно-транспортен аероплан на Руската федерация, пренасящ персонален състав, въоръжение и техника е минал през въздушното пространство в сходство с използваното за случая българско законодателство “, се споделя в изказване от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Коментарът на външното ведомство е във връзка изявление на проф. Тодор Тагарев, в което той оповестява, че съветски аероплан със зенитни ракети С-400 е прелетял над България, с цел да взе участие във военното обучение „ Славянски щит 2019 година “ в Сърбия.

В нощта на 22 и 23 октомври аероплан Ан-124 на съветските Военновъздушни сили прелита над територията на България. Неговият маршрут е от Москва, Ростов на Дон, над Черно море и България за Белград, уточни той и акцентира, че не става дума за цивилен полет

„ Абсолютно наложително е да се получи позволение от българските публични управляващи. В противоположен случай подобен аероплан на непозната страна би бил цел на нашите Военновъздушни сили. Ако Военновъздушни сили не са известени, че ще има подобен полет, би трябвало да го спрат, само че наподобява всичко е минало умерено и допускам, че са били известени. Най-вероятно от съответната дирекция на Министерство на външните работи “, изясни проф. Тагарев, който е някогашен министър на защитата от 13 март до 29 май 2013 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР