„Военно-техническа помощ“ – това е формулировката, което ще трябва да

...
„Военно-техническа помощ“ – това е формулировката, което ще трябва да
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Има лидери у нас, които вместо достойни послания, внушават страх у хората

„ Военно-техническа помощ “ – това е формулировката, което ще би трябвало да бъде призната от Народното събрание. Това изиска първо Демократична България, към която започнаха след това да се причисляват и другите сътрудници в Народно събрание. Нашето самообладание си струваше, тъй като ние сме стабилизиращ фактор в обединението. Това разяснява в студиото на Нова ТВ депутатът Антоанета Цонева от „ Демократична България “.

Що се отнася до позицията на съдружните сътрудници от Българска социалистическа партия, които се заканват да изоставен обединението, в случай че се одобри, че страната ни може да прати военна помощ на Украйна, Цонева сподели:

„ Не може да се ръководи посредством боязън. Не може да има коалиция, конструирана към шантаж. България е нападната към този момент, нашият газ е спрян”, сподели тя.

България към този момент е нападната, нашият газ е спрян. Затова ние би трябвало изрично да кажем, че договорите са нарушени едностранно и ние отхвърляме да плащаме съветския газ в рубли. Това е общата позиция на всички енергийни министри на страните в Европейски Съюз. Трябва да се работи по този начин, че да се отстояват позициите не на база на страха, а на основата на правилата и отбрана на националния интерес, акцентира Цонева.

За да останат в ръководството, от „ Демократична България” желаят обединението да реализира „ проведен съдбоносен отговор в отбрана на националния интерес”.

По геополитическите въпроси били възможни необятни болшинства в Народното събрание, счита още Цонева.

Тя не чака след утрешното гласоподаване в Народно събрание да се стигне до държавно управление на малцинството.

Не считам, че България ще има държавно управление на малцинството след утрешния ден (когато ще бъде гласувано дали да бъде оказана военна помощ на Украйна – б.ред.), само че се надявам да има държавно управление, което да устоява достолепието на българските жители. Защото когато не си на масата със своите сътрудници, ти си в менюто. С руснаците не се договаря, когато си приведен, а като отстояваш националния интерес.(…) Съжалявам, че в България има национални водачи, които не изпращат почтени послания, а се пробват да индуцират боязън у хората. А това не е почтено, разяснява Цонева, най-вероятно визирайки последните изявления на президента Румен Радев, който намерено се конфронтира по тематиката Украйна с ръководещата коалиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР