Военно-логистична поддръжка, затова всички му се смяха на този премиер,

...
Военно-логистична поддръжка, затова всички му се смяха на този премиер,
Коментари Харесай

Проф. Румен Кънчев: Тези момчета нямат компетентността да водят държава в такава тежка ситуация

„ Военно-логистична поддръжка, по тази причина всички му се смяха на този министър председател, няма подобен термин в интернационалните връзки, във военните връзки, в сигурността. Той е младеж, не се е занимавал с тези въпроси, пристигна му на главата изведнъж. Те се готвеха да вземат решение други проблеми, където са експерти, а идват проблеми, които са извънредно не за тяхното равнище на подготвеност.

Тези момчета нямат компетентността да водят страна, без значение коя е тя, даже да е дребна като България, в такава тежка обстановка. Не зная какво става с премиера, обаче той прави непрестанно неточности и те са или тъй като е некомпетентнен, или тъй като към него няма съветници, които да могат по тази тематика да го брифират, той да бъде постоянно в течение. Защото нещата са доста съществени към този момент. Не са толкоз елементарни, както в случай че четем книга за война. “

Това сподели в изявление за БНР проф. Румен Кънчев, специалист по интернационална сигурност и геополитика и някогашен заместник-министър на защитата.

„ Не можем да чакаме радикална смяна в тези договаряния, но поне ще си отдъхнат двете страни, основно украинците, от тази война за няколко часа “, разяснява проф. Кънчев по отношение на оповестената опция за договаряния сред Русия и Украйна. 

„ Владимир Путин ни споделя, че няма да има последваща степен на предизвестие, защото е въвел във висока степен за удар нуклеарните си сили и с това желае да притисне до най-много Съединени американски щати, НАТО, западните страни и Европейски Съюз, с цел да реши проблемите, които пораждат при интервенцията му в Украйна. “

Кънчев означи и опасенията на интернационалната общественост, че „ Путин не желае единствено Украйна, а освен това “.

Стратегическите нуклеарни сили на Русия са привеждани в подготвеност общо два пъти в историята – по време на Карибската рецесия в Куба и когато беше анексиран Крим, напомни проф. Румен Кънчев. Според него прибягването към този ход, значи, че задачите, които си слага съветското военно-техническо управление, надвишават оповестеното за Украйна.

„ Те притискат до стената противната страна. “

Според Румен Кънчев изнервянето на съветската страна идва от „ зацикляне “, тъй като в Москва са очаквали нещата да се развият по-бързо.

Кънчев акцентира, че договарянията са единственият цивилизован метод да бъдат решени проблемите, които са се натрупали сред Русия и Запада във връзка Украйна.

„ Аз се надявам, че Западът няма да отговори реципрочно. Ако отговори  реципрочно, една крачка ще ни дели от нуклеарна война или потреблението на лимитирани нуклеарни удари с ниска мощ, което въобще не е метод на решение на връзките сред световни сили, каквито несъмнено са и Съединени американски щати, и Русия “, разяснява проф. Румен Кънчев. 

По думите му „ не е належащо от война в Украйна да се стигне до война в Европа, нито да стартира ракетно-ядрена ескалация “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР