Военно-апелативният съд уважи протеста на военните прокурори и постанови нова,

...
Военно-апелативният съд уважи протеста на военните прокурори и постанови нова,
Коментари Харесай

Бившият шеф на НРС Кирчо Киров вече е под домашен арест

Военно-апелативният съд почете митинга на военните прокурори и постанови нова, по-тежка мярка за неотклонение за някогашния шеф на Националната разследваща работа генерал-лейтенант Кирчо Киров. От през днешния ден Киров към този момент е под домакински арест.

На 22 януари Софийският боен съд наложи на Кирчо Киров наказване 15 години отнемане от независимост и конфискация на половината от притежаваното имущество.

Киров е наказан за това, че от 2007 година до 2011 година като шеф на Национална разузнавателна служба, в съучастничество със собствен зависещ шеф отдел, е присвоил от бюджета на службата евро и щатски долари в изключително огромни размери, равняващи се на повече от 5 милиона и 100 хиляди лева, като казусът е изключително тежък. Решението на Софийския боен съд обаче не е дефинитивно.

Днес от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че " заради тежестта на осъщественото закононарушение и размера на наложеното наказване, със свое определение военно-апелативните съдии са решили, че съществува заплаха подсъдимият да се укрие и промениха мярката за неотклонение на военачалник Киров от парична гаранция на домакински арест ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР