Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА. Това става

...
Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА. Това става
Коментари Харесай

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушавания във ВМА. Това излиза наяве от разпореждане, изпратено до медиите.

Повод за него беше следствие на bTV за някогашния шеф на болничното заведение и досегашен здравен министър Николай Петров.

Повторната инспекция бе по одитен отчет на Министерството на защитата, в който се разисква законосъобразността и успеваемостта на осъществените действия по ръководство и надзор на бюджетните и други средства за интервал от три години. Както софийската военна прокуратурата, по този начин и горната инстанция не е намерила задоволително данни за осъществено закононарушение от длъжностни лица от ВМА.

При осъществения длъжностен надзор е открито, че първичната инспекция е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил нужния надзор над работата на военния следовател. За това се стига и до повторна инспекция.

От военно-апелативната прокуратурата обаче оферират наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев да бъде дисциплинарно осъден за официално осъществяване на началната инспекция по случая.

И макар че не са открити данни за закононарушение, военните прокурори пращат случая на АДФИ поради установено нарушаване по правилника за използване на закона за публични поръчки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР