Военно-апелативна прокуратура извърши служебен контрол на постановлението на ВОП -

...
Военно-апелативна прокуратура извърши служебен контрол на постановлението на ВОП -
Коментари Харесай

Военна прокуратура: Няма извършено престъпление от длъжностни лица от ВМА


Военно-апелативна прокуратура извърши длъжностен надзор на постановлението на ВОП - София за отвод да се образува досъдебно произвеждане по отчет от вътрешен одит на ВМА, както и спомагателна инспекция. Няма задоволително данни за осъществено закононарушение.

На 10.11.2017 година, Военно-апелативна прокуратура /ВоАП/ удостовери постановлението на прокурор от Военно-окръжна прокуратура гр. София от 07.06.2017 година, с което бе отказано да се образува досъдебно произвеждане във връзка одитен отчет на Министерство на защитата за оценка на законосъобразността и успеваемостта на осъществените действия по ръководство и надзор на бюджетните и други средства за интервала 01.01.2014 година – 31.01.2017 година на Военно здравна академия, заради липса на задоволително данни за осъществено закононарушение от длъжностни лица от ВМА.

При осъществения длъжностен надзор на проверяваното разпореждане е открито, че първичната инспекция е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил нужния надзор над работата на военния следовател. Поради това прокурор от ВоАП е направил спомагателна персонална инспекция, в хода на която са изискани относими документи и са снети пояснения от разнообразни длъжностни лица, оповестиха от прокуратурата.

Анализът на всички събрани материали е довел до извод, че няма данни за осъществено закононарушение от общ темперамент от длъжностни лица от ВМА.

Постановлението е изпратено на Министерство на защитата и на ВМА.

ВоАП е алармирала административния началник на ВОП - София за осъществяване на цялостна инспекция на работата на наблюдаващия прокурор Адалберт Кръстев за преценка на учредения за ангажиране на дисциплинарната му отговорност с оглед установеното официално осъществяване на началната инспекция по случая.

Препис от постановлението в едно с копие на одитен отчет от м. март 2017 година на Дирекция „ Вътрешен одит “ - МО, е изпратен по подготвеност на Агенцията за държавна финансова ревизия, поради откритото нарушаване на член чл. 49, алинея 1 от ППЗОП /отм./ и на т. 9.5 от одобрените Условията за присъединяване в процедурата. Изпращането е с оглед пълномощията на АДФИ за ангажиране на административно-наказателна отговорност. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР