Военният наблюдател на ТАСС Виктор Литовкин заяви, че руските граждани,

...
Военният наблюдател на ТАСС Виктор Литовкин заяви, че руските граждани,
Коментари Харесай

ТАСС успокоява: Мобилизираните руснаци от запаса няма да бъдат пращани да воюват в Украйна

Военният наблюдаващ на ТАСС Виктор Литовкин съобщи, че съветските жители, призовани за военно образование, няма да бъдат изпратени за присъединяване в специфична военна интервенция .

Според него указът, който е подписан през днешния ден,10 май, от съветския водач Владимир Путин, не планува специфични условия за отчисленията.

Той означи, че указът на съветския президент е общоприет и подобен документ се подписва всяка година .

По-рано съветският президент Владимир Путин подписа годишен декрет за приканване на руснаците от запаса за военно образование .

" Мобилизацията през 2023 година на съветските жители в запас за военно образование във Въоръжените сили на Русия, Националната армия, органите на държавната сигурност и органите на Федералната работа за сигурност ", се споделя в изказването.

На 21 декември предходната година министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу по време на разширено съвещание на колегиума на Министерството на защитата предложи поетапно увеличение на наборната възраст на руснаците от 18 на 21 години, като пределната възраст бъде увеличена до 30 години.
 Владимир Путин свика резервистите
Владимир Путин свика резервистите

В осъществяване на годишния цикъл, само че към този момент с електронни повиквателни

На 13 март в Думата беше импортиран законопроект за поетапно повишение на наборната възраст на военнослужещите до 21 години .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР