Военният министър с важно изявление.Министерството на отбраната не отчита опасност

...
Военният министър с важно изявление.Министерството на отбраната не отчита опасност
Коментари Харесай

Министър Стоянов: МО не отчита опасност от използване на ядрено оръжие от страна на Русия

Военният министър с значимо изказване.

Министерството на защитата не регистрира заплаха от потребление на нуклеарно оръжия от Русия. Това съобщи служебният министър Димитър Стоянов.

По думите му не се водят диалози със съюзни страни за подкрепяне на България по защита на въздушното пространство на НАТО, написа novini.bg.

Страната ни е получила единствено една оферта за заместващи изтребители, която е била прекомерно скъпа и не е призната. Предстоят диалози с Франция, Швеция и Израел за самолети на лизинг. Работи се и по удължение на лелателния запас на МиГ - 29 като се водят се диалози с Полша и с още една съюзна страна, уточни още Стоянов. 

Министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира, че България е закъсняла за вероятно подписване на по този начин наречените " триъгълни покупко-продажби " за даване на оръжия на Украйна, а това решение е трябвало да се вземе от постоянно държавно управление.

" При такива покупко-продажби няма действителна рационализация, а единствено съгласуемост. Даваме руско въоръжение и получаваме остаряло западно. Оттук и казуса с логистика и образование ", уточни Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР