Военният министър проф. няма да подаде оставка, въпреки призивите за

...
Военният министър проф. няма да подаде оставка, въпреки призивите за
Коментари Харесай

Тодор Тагарев : Нормално е Атанас Атанасов да поиска оставката на председателя на ДАНС

Военният министър проф. няма да подаде оставка, макар апелите за такива от парламентарно показаните партии поради обезвредения дрон с бомба край Тюленово.

Пред БТВ Тагарев съобщи, че не е броил какъв брой пъти му желаят оставката, само че може би се случвало най-малко 3-4 пъти в седмицата поради неговата политическа позиция.

Той би подал оставка единствено, в случай че загуби доверието на партиите от ръководството.

Тагарев съобщи още, че не може да се твърди на кого тъкмо е дронът - на Русия или на Украйна. По-вероятно е да е украински дронът, само че не е предумишлено действието против България, увери военният министър. И добави, че структури на Министерство на защитата поддържат връзка с техни украински сътрудници във връзка със случая.

" Никой няма да тръгне да обезврежда муниции пред нощта ", посочи Тагарев и добави, че фрагментът с обезвреждането на дрона от мъж по потник не е унижаваща за българската войска. Той даде образец, че в случай че подобен дрон вид бомба е имало към Министерски съвет и Партийният дом тогава щяло да има осветяване и да се отдели регионът, с цел да може екипите да работят. Не сподели обаче дали обезвреждането на такава бомба щяло да стане в 11 ч. на идващия ден или незабавно през нощта.

Тагарев другояче има вяра на ДАНС и тяхното мнение да експулсират трима съветски свещеници поради шпионажа в интерес на Русия.

 

Според него е обикновено съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България военачалник Атанас Атанасов да изиска оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев поради политическите му изявления.

 

Военният министър увери, че приказва сносно с президента като двамата са създали няколко професионални срещи за модернизацията на армията. Той добави, че не всички доставки за армията включват скандал, само че ползите са големи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР