Военният министър отказа да каже колко ще струва втория пакет

...
Военният министър отказа да каже колко ще струва втория пакет
Коментари Харесай

Тагарев скри колко пари ни струват оръжията за Украйна

Военният министър отхвърли да каже какъв брой ще коства втория пакет военна помощ, която България ще изпрати на Украйна откакто кабинетът взе в понеделник такова решение. " Одобреният лист е съпоставим по размер с помощта от първия пакет, провиснал от служебното държавно управление с решение от 22 декември 2022 година С даването на тази помощ няма да бъдат нарушени нормативите от ресурси за деяние на въоръжените сили на  България и тяхната учебно-бойна подготовка ", оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет. 
" Трудни са изчисленията на цената. Говорим за неща, които са купувани при една друга стопанска система, при изкуствени цени ", разясни Тагарев. Той се оправда, че описът е конфиденциален, само че призна, че той съдържа най-много муниции.
Министърът разгласи, че страната ни готви решение, с цел да се включи в самодейността на Европейски Съюз за даване на 1 милион 155-милиметрови муниции за Украйна.
" Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон посети ВМЗ-Сопот, с цел да види какви са опциите за вложение европари и да се разшири производството. Ние готвим решение, с цел да се включим в тази самодейност. Когато бъдат направени тези вложения, ние ще можем да произвеждаме и за украинската войска ", твърди Тагарев.
Той упрекна български политици, че работят в полза на Кремъл и популяризират операции. Руските сътрудници в политиката са повече от една партия, счита Тагарев, само че нападна единствено Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова.
Ние сме изрично срещу представянето на военна помощ за Украйна, съобщи водачът на Българска социалистическа партия пред публицисти. " Тагарев в никакъв случай няма да ни елементарни, че Българска социалистическа партия и персонално аз го спряхме да стане боен министър в държавното управление на Кирил Петков откакто Стефан Янев напусна. Очевидно е отмъстителен ", разяснява обвиняванията Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР