Военният министър Красимир Каракачанов даде индикации, че получените оферти за

...
Военният министър Красимир Каракачанов даде индикации, че получените оферти за
Коментари Харесай

МО вероятно ще поиска подобряване на офертите за патрулни кораби

Военният министър Красимир Каракачанов даде индикации, че получените предложения за два нови патрулни кораби не дават отговор на българските благоприятни условия. Военното министерство към този момент отвори трите предложения, само че на този стадий не ги разяснява публично.

" Забавяне на плана за военноморския флот може да има и единствено, в случай че до 12 юни, до момента в който се приготвя отчетът, се потвърди, че ценовите и механически параметри, които се преглеждат, имат пропуски. В този вид Министерството на защитата ще даде опция на компаниите за промяна ", изясни Каракачанов в петък.

Сделката се чака да излезе към 1 милиарда лв. с Данък добавена стойност.

" При подобен вид ние ще създадем всичко допустимо, а точно ще дадем опция на трите компании участнички да си подобрят офертите, в случай че има подобен вид. Ако не може – при първо разглеждане да се реши, в случай че има надхвърляне на сумата… ще даде опция да си поправят офертите до рамките, които е гласувало Народното събрание с концепцията да стигнем до сключване на контракт. Амбицията ни е до края на годината да имаме контракт за Военноморски сили “, добави министърът.

Предложения изпратиха българската " МТГ – Делфин ", немската " Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG “ и италианската " FINCANTIERI “ (Италия). За любимец се счита българската компания. Тя беше на крачка от контракта в предходното издание на състезанието, само че тогава в последния миг се отхвърли. От компанията не разясниха публично решението си, само че от МО обясниха, че то се дължи на понижената стойност на плана. Първоначално той бе за 820 млн. лв., само че без Данък добавена стойност. Сега данъкът към този момент е включен в общия бюджет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР