Военният експерт Дандикин разказва как ракетните удари по военната и

...
Военният експерт Дандикин разказва как ракетните удари по военната и
Коментари Харесай

Отговорът за Севастопол: публикувана е карта на ракетните удари по военната и енергийната инфраструктура на Украйна, 31 октомври 2022 г.

Военният специалист Дандикин споделя по какъв начин ракетните удари по военната и енергийната инфраструктура на Украйна ще повлияят на обстановката на фронта

Миналата събота украински диверсанти направиха нагла терористична офанзива против корабите на Черноморския флот в Севастопол с десетки въздушни и подводни дронове. Вече сме виждали нееднократно офанзиви сами по себе си против украинския енергиен бранш (те станаха изключително всеобщи след детонацията на Кримския мост на 8 октомври, тогава ракети се пуснаха съвсем по цялата територия на Украйна, 301 обитаеми места в Киевска, Лвовска, Сумска, Тернополска и Хмелницка области останаха без ток. Регионите на Харков съвсем изцяло потънаха в мрачевина, електрическия, а по-късно и другите средства на градския превоз спряха). Това, което в този момент притегля вниманието, е техният систематичен темперамент.

Руските военни безусловно започнаха да изваждат от строя една по една цялата каскада от водноелектрически централи на Днепър. За какво? За да лиши врага от опцията да компенсира енергийния недостиг.

1. Общо по Киев имаше най-малко 10 удара. И минимум една ракета полетя в подстанция Вишгород, през която Киевската водноелектрическа централа (първата в каскадата на Днепър) зарежда украинската столица. Ударът по тази подстанция съществено усложнява опциите за възобновяване на електрозахранването на потребителите в Киев и северната част на Киевска област.

2. Беше нанесен нов удар по откритото разпределително устройство на Каневската Водноелектрическа централа (втората в каскадата). Това е в Черкаска област.

Именно тази станция помагаше да се компенсира дефицитът на сила в региона на Киев. В същото време тя пренасяше създадената електрическа енергия в източната част на страната посредством водноелектрическата централа Кременчуг.

3. Но ракета полетя и към водноелектрическата централа в Кременчуг. Това е третата станция на Днепър. Именно посредством нейната дистрибуция се зареждат потребителите на изток и в центъра на страната. Именно тя е възелът на линиите с високо напрежение, разпростряли се през Кривой Рог, Черкаси и източната част на страната. Съответно, след офанзивата опцията за транспорт на електрическа енергия в тези области е доста понижена.

4. И още един удар падна върху Запорожие - подстанция Правобережная, обвързвана с ДнепроГЕС. Това е най-мощната от Днепърските електроцентрали. Най-големият възел, който играе основна роля след прекъсването на Запорожката АЕЦ.

Обобщението демонстрира, че от четирите ВЕЦ-а на каскадата на Днепър, инфраструктурата и на четирите е разрушена. „ Оказва се, че цялата Днепърска каскада от водноелектрически централи е изцяло деактивирана “, написа военният специалист Юрий Подоляка в своя телеграм канал.

Вмъкни картата!



Карта на офанзивите против Водноелектрическа централа на 31 октомври 2022 г

Къде другаде имаше ракетни удари?

- Две детонации прогърмяха в Харков. Ударът е блъснал и подстанция " Залютино ". В резултат на това трамваите, тролейбусите и метрото стопираха да работят в града, а електричеството беше отчасти прекратено.

- Ударът беше нанесен върху разпределителната станция на Днестърската ВЕЦ-1 в Западна Украйна. Това е най-мощната електроцентрала на каскадата на Днестър. Тя е един от главните източници на сила в югозападната част на страната. Например посредством него силата се популяризира в районите на Черновци и Ивано-Франковск.

Важно

Нито една ракета на съветските въоръжени сили не е блъснала язовирите на нито една от водноелектрическите централи. Ударите се нанасят извънредно върху разпределителните станции. Тоест тези удари не носят опасност от наводнение на градовете или други територии.

Компетентно

Василий Дандикин, капитан от първи сан от запаса, боен специалист в ефира на радио " КП ":

- До известна степен това е отговор на терористичната офанзива в Севастопол. Според някои известия, 45% от цялата енергийна инфраструктура на Украйна е развалена. На първо място, тези удари ще попречат на формированията на киевския режим да работят дейно в настъплението против Херсон. И в защита в Донбас.

Без сила няма железопътен превоз, а доставката на оръжия също ще бъде съществено затруднена. Но защото в същото време се унищожават и хранилища с гориво и муниции, украинските бойни елементи ще останат на „ гладна дажба “.

Не съумяха да се схванат

Въпреки че украинската страна се пробва да се преструва, че не е почувствала нищо извънредно, кметът на Киев Виталий Кличко към този момент прикани хората да се запасят с вода от околните помпени източници и пунктовете за продажба. По думите му 80% от жителите на украинската столица са останали без вода, друга част от града без ток.

И представителите на въоръжените сили се пробват да покажат своята значимост и успеваемост: те публично оповестиха, че против Украйна са изстреляни 50 ракети, свалени са 44. Тоест сякаш единствено 6 от тях са достигнали задачата.

На собствен ред министър председателят Шмихал сподели, че са били ударени 18 обекта в 10 района. Тоест, съгласно формалните данни на Украйна, 6 съветски ракети са поразили 18 цели (по 3 на калпак), освен това в 10 области.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР