Военни се включиха в издирването на бащата и сина, изгубили

...
Военни се включиха в издирването на бащата и сина, изгубили
Коментари Харесай

Спасителната акция под връх Ботев – отново без успех

Военни се включиха в издирването на бащата и сина, изгубили се в Стара Планина. Акцията по издирването им и през днешния ден завърши без триумф. Това става на четвъртия ден от издирването в подножието на връх Ботев.

Днес по искане на Планинската избавителна работа в търсенето се включиха и 14 военни с две безпилотни летателни системи. Въпреки това напъните не дадоха резултат.

Шестима спасители, две особено подготвени кучета с водачи и помощници потеглиха към Балкана рано сутринта.

За първи път към тях се причислиха и военни – 14 души от 61-ва Стрямска механизирана бригада със задачата да вдигнат безпилотен летателен уред.

„ Дрон, който е чисто боен дрон, дребен аероплан Рейвън. Първо се пуска дронът по избрания от тях маршрут, в случай че нещо се забележи при разчитането на изображението, се пуска и дребен дрон, който е граждански “, изясни бригаден военачалник Деян Дешков.
Вдигат дрон за издирването на изчезналите туристи под връх Ботев В планината са и 15 души от 61 Стрямска бригада, както и спасители с кучета
Търсенето през днешния ден бе концентрирано в дребен, само че рисков регион – по коритото на река Тунджа. Там още в събота били видяни следи, само че избавител се подхлъзнал и паднал в реката. За наслада е незасегнат.

По обед две високопроходими верижни машини проправяха път на спасителите до набелязания регион.

„ Днес беше последният ден, последната вяра, обаче в този терен и при тези условия беше невероятно “, съобщи ръководителят на избавителната акция Дамян Чолпанов.

От общината в Калофер приканват в местността Параджика да бъдат построени заслони, които в бъдеще да служат на попадналите в неволя.
Продължава издирването на татко и наследник в Стара планина под връх Ботев Последно ги е видял шеф на хижа във вторник
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР