Военната прокуратура в София образува дисциплинарно производство срещу военни прокурор

...
Военната прокуратура в София образува дисциплинарно производство срещу военни прокурор
Коментари Харесай

Военната прокуратура проверя свой обвинител за дело срещу генерал

Военната прокуратура в София образува дисциплинарно произвеждане против военни прокурор и следовател. Това оповестиха от институцията.

Дисциплинарното произвеждане е във връзка констатации в отчет на Върховната касационна прокуратура за открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността по досъдебно произвеждане, водено от боен прокурор.

Дисциплинарното произвеждане е формирано по текста от Закона за правосъдната власт, обвързван с деяние или безучастие, което е довело до безпричинно закъснение на досъдебно произвеждане, отнасящо се до следствие на закононарушение вероятно осъществено от военачалник , военно длъжностни и/или цивилни лица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Назначена е комисия в състав от трима военни прокурори, която да откри дейностите на двамата магистрати по делото. Проверката ще обгръща както материалите по досъдебното произвеждане, по този начин и натовареността на двамата за интервалите, в които делото е било в дейна фаза на следствие, употребените от тях болнични дни и отпуски, както и участията в правосъдни съвещания на наблюдаващия прокурор.

В период до два месеца комисията следва да изготви отчет за работата на магистратите, обект на дисциплинарната инспекция.

Преди три дни инспекция по седем досъдебни производства откри съществени нарушавания в срочността и ритмичността на следствията. Те са позволени от трима наблюдаващи прокурори – двама от Софийска градска прокуратура и един от Военно-окръжна прокуратура София, сочи разбор на прокуратурата.

Констатираните нарушавания дават съображение да се счита, че е налице дисциплинарно нарушаване - деяние или безучастие, което безпричинно забавя производството.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР