Военната инфраструктура на Северноатлантическия алианс се приближи до границите на

...
Военната инфраструктура на Северноатлантическия алианс се приближи до границите на
Коментари Харесай

Патрушев заяви за приближаването на инфраструктурата на НАТО в близост до границите на Русия и Беларус

Военната инфраструктура на Северноатлантическия алианс се приближи до границите на Русия и Беларус и НАТО продължава да ускорява наличието си на този фланг. Това, както оповестява ТАСС, е декларирал секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

„ Един от основните съставни елементи на нападателната линия на Съединените щати и техните съдружници беше безразсъдното разширение на НАТО. Въпреки политическите уверения, които ни бяха дадени, инфраструктурата на НАТО се приближи до съветската и белоруската граница “, сподели Патрушев.

По-рано съветският дипломат в Беларус Борис Гризлов сподели, че за Москва не остава неусетно скупчването на сили на НАТО покрай границите на Беларус. „ Виждаме, че натрупването на сили и средства на НАТО в действителност не стопира пред нашите врати. (...) Разбира се, това не остава незабелязано”, акцентира той.

Както означи посланикът, Русия и Беларус подхождат доста деликатно към въпросите за защитата на границите. Така взаимно наблюдаване на въздушните граници на съюзната страна се прави постоянно. Гризлов уточни още, че през ноември 2021 година е утвърдена обновената Военна теория на съюзната страна. Новото издание е основано, като се взема поради настоящата геополитическа обстановка и актуалните военни закани, добави той.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР