Военната инфраструктура на Северноатлантическия алианс се приближи до границите на

...
Военната инфраструктура на Северноатлантическия алианс се приближи до границите на
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на Руската федерация: НАТО продължава да засилва присъствието си до границите на Русия и Беларус

Военната инфраструктура на Северноатлантическия алианс се приближи до границите на Русия и Беларус и НАТО продължава да ускорява наличието си на този фланг. Това сподели секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев на среща с сътрудници от Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКБ), която се организира в Ереван, предава ТАСС.

„ Един от основните съставни елементи на нападателната линия на Съединени американски щати и техните съдружници беше безразсъдното разширение на НАТО. Въпреки политическите уверения, дадени ни, инфраструктурата на НАТО се приближи до границите на Русия и Беларус “, добави още Николай Патрушев.

В резултат на това, продължи Патрушев, „ на западния фланг на ОДКБ се построява военното наличие, с ускорени темпове се модернизира военната инфраструктура и се организират голям брой учения на алианса “.

„ Очевидно НАТО вижда източноевропейския район като най-вероятния спектакъл на военни интервенции “, сподели Николай Патрушев.

" НАТО се употребява като инструмент на външната политика, в действителност от една страна. Това се прави доста нападателно и изостря така и така тежката обстановка в интернационалната сигурност ", заключи Патрушев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР