Военната индустрия на САЩ закъсва за ресурси, дори за палаткиВоенно-промишленият

...
Военната индустрия на САЩ закъсва за ресурси, дори за палаткиВоенно-промишленият
Коментари Харесай

Военната индустрия на САЩ закъсва за ресурси, дори за палатки

Военната промишленост на Съединени американски щати закъсва за запаси, даже за палатки
Военно-промишленият комплекс на Съединени американски щати има 300 уязвими места, което се отразява отрицателно върху въоръжените сили на страната. Това се споделя в отчет на Министерството на защитата, квалифициран по предписание на президента Доналд Тръмп. Той бе показан в петък на президента от зам-министъра на защитата Патрик Шанахан, заяви прес-службата на Белия дом.

Пълният лист на 300-те уязвими места с съответни елементи има единствено в засекретеното приложение към отчета. В незасекретената част на документа се изброени проблемите за дефицита на надеждни източници на редки метали, нужни за производства военно съоръжение като радари, а също лимитирани запаси от материали за военните униформи и военни палатки. Авторите на документа показаха, че фирмите на американския ВПК се „ сблъскват с невъобразим набор от провокации ”, които лимитират качествата им бързо да създават самолети, аварийни елементи и друга военна техника. Този аспект има кардинално значение за противопоставяне против "агресивната промишлена политика" на конкурентните страни.

Сред тези страни изключително място в отчета се отделя на Китай. В Пентагона считат, че китайското държавно управление организира "агресивна икономическа политика", употребявайки монопола си върху някои основни естествени запаси като редките метали.

Освен това опасност съставлява прехвърлянето на производството от Съединени американски щати в страни с по-ниско възнаграждение на труда, „ такива като Индия и Китай". "В рамките на своята политика на промишлена експанзия Китай принуди доста американски компании да реалокират своите подразделения, занимаващи се научно-изследователски и опитно-конструкторски работи, в подмяна на достъпа до китайския пазар. Когато развиването на софтуерните нововъведения се реалокира в чужбина, се трансформират правила на интелектуалната благосъстоятелност, а това ще пречи на достъпа на Съединени американски щати до „ напредничави технологии на произвеждане и като цяло ще намали нашата конкурентоспособност. Застрашено е водачеството на Съединени американски щати в такива браншове на индустрията на бъдещето като разработки в областта на изкуствения разсъдък, квантовите компютри и робототехниката", споделя се в документа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР