Военната групировка Хамас излъчи видеоклип с трима израелски заложници, които

...
Военната групировка Хамас излъчи видеоклип с трима израелски заложници, които
Коментари Харесай

Хамас пусна видео с израелски заложници и отправи заплаха

Военната формация " Хамас " излъчи видеоклип с трима израелски заложници, които продължава да държи в Газа. В него пленените приканват израелското държавно управление да спре с военната си атака и да ги освободи, предава " Reuters ".

Клипът беше пуснат в неделя вечерта - тъкмо 100 дни след офанзивите против Израел от 7 октомври, които доведоха до войната в Газа и ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Заложниците във видеото са 26-годишната Ноа Аргамани, Йоси Шараби на 53 години и Итай Свирски (38 г). Те молят своето държавно управление да ги върне вкъщи, като това е първият намек, че те може да се към момента живи. На финала се чуват думите: " Утре ще ви осведомяваме за тяхната орис ".

Към момента обаче няма информация по кое време тъкмо са снимани видеоклиповете.

Тримата отвлечени са видени за първи път от близо 100 дни. В дните след изненадващата офанзива на Хамас, Аргамани се трансформира в известно лице на заложническата рецесия с помощта на публикувани фрагменти от отвличането ѝ по време на музикалния фестивал Supernova. На фрагментите тя е отвлечена на мотоциклет, до момента в който крещи: " Не ме убивайте! ".

Remember Noa Argamani?

A video of her kidnapping from the Nova Music Festival went viral in the first hours after the Hamas attack on Oct. 7th.

Hamas has just released a propaganda video of her & 2 other hostages to pressure Israel.

At the end of the vid, they issue a threat
— Visegrád 24 (@visegrad24)
По-рано в неделя " Хамас " - групировката, оповестена от Европейски Съюз и Съединени американски щати като терористична, съобщи, че е изгубила връзка с някои заложници, до момента в който израелските сили са обстрелвали Газа. Тя споделя, че е допустимо те да са били убити в този развой. В началото на войната " Хамас " заплашваше, че ще екзекутира заложници в отговор на израелските военни удари.

Израелските публични лица нормално отхвърлят да реагират на известията на групировката по отношение на заложниците, като ги дефинират за агитация и част от психическата война.

Близо 240 души бяха хванати по време на терористичните офанзиви против Израел на 7 октомври. Около половината от тях бяха освободени при договаряния сред двете страни в спора през ноември. Израел твърди, че 132 души остават в Газа и че 25 от тях са починали, до момента в който са държани в плен.

Някои родственици на заложници приканват премиера Бенямин Нетаняху да подписа ново помирение или даже да приключи войната. Той даде обещание да се бори до унищожаването на " Хамас ", което съгласно него ще разреши освобождението на всички заложници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР