Военна прокуратура извършва проверка по сигнали срещу директора на Националната

...
Военна прокуратура извършва проверка по сигнали срещу директора на Националната
Коментари Харесай

Прокуратурата погна шефа на НСО, разследват го за големи злоупотреби

Военна прокуратура прави инспекция по сигнали против шефа на Националната работа за защита (НСО) ген. Ангел Антонов. Служители на поверената му институция оповестяват за злоупотреби с ръководството на служебния автопарк и ловното стопанство “Кричим ”. Антонов е разпитван 2 пъти към този момент в хода на инспекцията, показания са дали 25 негови подчинени, оповестиха двама от тях през вчерашния ден. Военните обвинители проучили към този момент и някои контракти за публични поръчки, подписани от НСО, оповестява " Труд ".

В проверяваните сигнали се твърди, че генералът, който е разпален авджия, ловувал в “Кричим” самичък или с приятели, които нощували там, а стопанството било на загуба. Плодове, зеленчуци и риба, създадени от фамилията на шефа, се консумирали от компанията. Ловните кучета на Антонов се хранели в стола на НСO.

Излетите и хайките за дивеч били маскирани като командировки. Същевременно нито един от държавните мъже, които НСО е призвана да охранява, не е обитавал в някогашния парцел на Царя, а още по-малко е водил на лов там непознати държавници. Сериозни били и нарушаванията в автопарка. По разпореждане на основния гард на властта значими властимащи, без да подозират, се возели в коли на частни компании, вместо в служебните, които им обезпечават висока степен на сигурност. А близки на ген. Антонов – в това число негов родственик – карали коли, предоставени на НСО за “тестдрайф” от компании – вносители.

Сигналите, по които работят обвинителите с пагони, са получени в президентството и препратени до основния прокурор. Още предходната есен президентът Румен Радев изрази съмнение в шефа на службата за защита, напомни нашият изпочник, като означи, че Антонов в последно време е изгубил и доверието на премиера. Той е назначен за шеф на НСО от президента Плевнелиев през 2014 година Икономист е, само че кариерата му е полицейска.

Той пораства в нея от 1993 година – действен служащ в Първо РПУ, шеф на бранш против пране на пари в НСБОП, началник на престъпната (2010-2011) и националната полиция (2011-2013). Понижен е в служба в мандата на министър Цветлин Йовчев, само че се издига отново след промяната на държавното управление и се оказва отпред на държавните охранители. Служители на НСО описват, че животът на началника им бил зависим на две пристрастености – скъпите коли и лова.

Имал персонален длъжностен парк от 4 лимузини и 2 джипа. Изписвал елементи за ремонт на служебния си мерцедес, само че ги употребил за персоналния. БМВ било пребоядисано и опразнено от съоръжение, с цел да се вози с него Антонов. Той трансформирал служебния магазин за артикули от първа нужда в склад за ловни титли. Коли от провинцията разтоварвали в него дивечево месо. В стола на службата се правели туршии и компоти за шефа по рецепта за диабетици. Антонов отглеждал в двора кучетата си. Веднъж едно избягало и офицери от НСО го дирили по София. Дежурен автомобил носел облеклата му на химическо чистене…
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР