Военен самолет пренесе ковчега от резиденцията Балморал в Шотландия, където

...
Военен самолет пренесе ковчега от резиденцията Балморал в Шотландия, където
Коментари Харесай

Ковчегът с тленните останки на кралицата пристигна в Лондон

Военен аероплан придвижи ковчега от резиденцията Балморал в Шотландия, където в понеделник той бе изложен за поклонение и хиляди жители отдадоха почитта си към паметта на Нейно Величество. Самолетът кацна в Нортхолт, на запад от Лондон.

Пред Бъкингамския замък към този момент са се събрали доста хора, макар облачното и хладно време. Повечето са туристи, които желаят да видят процесията с ковчега, има и доста локални поданици, които са се разположили около поставените заграждения на булевардите дъ мол и Конститюшън Хил.

Крал Чарлз III и брачната половинка му Камила към този момент се намират в Лондон. Те се насочиха към бъкингамския замък, където ще посрещнат ковчега с тленните остатъци на Елизабет II.

В сряда той ще бъде подложен в Уестминстърския замък, където ще остане 4 дни - до събота. Очаква се стотици хиляди хора да минат около ковчега, с цел да отдадат почитта си към починалия монарх. За органите на реда това е най-голямата интервенция по сигурността в последните години.

Хиляди спомагателни служители на реда ще се грижат за сигурността и опазването на публичния ред.

Погребението на Елизабет II ще бъде в понеделник, 19 септември, от 13:00 ч. българско време - в Уестминстърското абатство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР