Водят се преговори с държавата, след като имотът вече е

...
Водят се преговори с държавата, след като имотът вече е
Коментари Харесай

Асеновград търси възможности за реновиране на гребната си ба...

Водят се договаряния с страната, откакто парцелът към този момент е дарен на общината от Сдружение " Обединен състезателен клуб Асеновец "

Сдружение „ Обединен състезателен клуб Асеновец “ подари на община Асеновград Спортен комплекс „ 40-те извора ", прочут измежду локалните като " гребната база ". По този мотив състезатели по кану-каяк и други спортни деятели гостуваха на кмета лекар Христо Грудев. Той се обърна към всички с думите: „ Днешният мотив, по който сме се събрали тук, приказва за голямото доверие, от страна на спортистите към община Асеновград. В същото време, с този акт общинското управление поема сериозен ангажимент. Комплексът, който общината получи като подаяние през днешния ден, е с повърхност към 1200 квадратни метра. Той включва хотелска част, ресторант, възстановителна база, хангари и така нататък ", сподели пред присъстващите кметът.



Грудев добави, че обратно във времето, заради финансова неспособност, базата не е била поддържана по този начин, както са желали притежателите. Желанието на донорите е общината да възвърне спортния комплекс, с цел да дава отговор на всички модерни условия. Едно от изискванията на дарението е в идващите 30 години да не се правят разпоредителни покупко-продажби с базата, като да вземем за пример, тя да бъде продадена. Идеята е откакто бъде освежен, комплексът да се употребява освен за тренировки от клуба по кану-каяк, за зелени учебни заведения, за други спортове и подготовки.

" Припомням, че искахме още при започване на мандата да възстановим тази база. Но ситуацията в страната и интернационалната такава, както и честата промяна на държавни управления, попречиха на нашето предпочитание. Въпреки всичко, водим договаряния с страната да получим финансиране, с цел да ремонтираме постройката в началото. А на по-късен стадий базата да бъде оборудвана с нужните уреди и покъщнина. Целта ни е нашите деца, младежите на Асеновград да имат опция да спортуват. И ние би трябвало да им осигурим тази опция ", уточни в умозаключение лекар Христо Грудев, като още веднъж благодари за доверието на спортистите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР