„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив е в добро финансово

...
„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив е в добро финансово
Коментари Харесай

„ВиК-Пловдив“: Няма опасност от прекъсване на водоснабдяването заради неплатени сметки за ток

„ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Пловдив е в положително финансово здраве и работи интензивно по всички огромни планове на територията на Пловдивска област. Това заявява шефът на сдружението инж. Огнян Кулишев пред регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев. Темата на работната им среща бе положението на ВиК мрежата като част от сериозната инфраструктура в подтекста на подготовката на идните парламентарни избори.
Прочетете още
Инж. Кулишев изясни, че няма заплаха от спиране на водоснабдяването поради неплатени сметки за ток от страна на „ ВиК-Пловдив “. Преди дни е платена 30 на 100 от дължимата сума, а останалата част ще бъде погасена, откакто сдружението получи утвърдените от постоянното държавно управление финансови обезщетения за предходните три месеца. „ Имаме цялостното право на тях, тъй като ние не сме повишавали таксите за водата, макар скока на цената на електрическата енергия. Нормално е да имаме известни усложнения, изключително при реализирането на капиталовата ни стратегия по създаване на нови мрежи и пречиствателни уреди “, изясни инж. Кулишев. Продължава работата по мегапроект за доизграждане и реорганизация на ВиК системи на територията на общините Пловдив, Карлово, Хисаря, Асеновград, Първомай и Стамболийски.

Предстои да стартира работата по Южния обходен колектор на Пловдив, съобщи инж. Кулишев. В отговор на въпроса на регионалния шеф за какво се бави старта на строителството, той изясни, че техническият план е подготвен, само че сега върви съгласуването му с способените институции и всички министерства, с цел да получи строително позволение. „ Надяваме се да стартираме през септември от улиците „ Царевец “ и „ Модър “, продължаваме по бул. „ Ал. Стамболийски “ като го разделяме на три стадия, ще затваряме един по един секторите, с цел да не се блокира изцяло придвижването по него “, разяснява шефът на „ ВиК-Пловдив “. Цялото трасе на колектора е 11 километра като потегля от бул. " Пещерско шосе ", през " Царевец " и " Модър ", оттова под бул. " Александър Стамболийски ", през " Нестор Абаджиев " в " Тракия " и се зауства в пречиствателната станция на Ягодовско шосе. На места тръбата ще стига до 3.5 метра вътрешен диаметър.

Областният шеф изиска да получи информация какво се е случило за последните 7 месеца и до къде е стигнало решаването на казуса с възстановяване на качеството на питейната вода на Брестовица. В предходния мандат след неговата интервенция се стигна до преправка на ВиК плана за създаване на довеждащ тръбопровод и пречиствателна станция. Община „ Родопи “ пое ангажимент да разпореди хидроложко изследване за намиране на нови водоизточници.

„ На този стадий са направени два нови сондажа, които са с доста положителни индикатори. Водата е чиста и с доста добър дебит. „ Български ВиК холдинг “ ще финансира с към 2 млн. лева построяването му до първо ходило. В момента със средства на „ ВиК-Пловдив “ финансираме проектирането и построяването на пречиствателно оборудване на настоящия водоизточник “, изясни инж. Кулишев.

В срещата при регионалния шеф участваха също заместител регионалните шефове Даниела Николова и Иванка Петкова, както и зам.-управителят на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Пловдив инж. Динко Господинов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР