Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД отваря врати за учениците

...
Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД отваря врати за учениците
Коментари Харесай

ВиК – Варна ООД кани учениците от специалност Водно строителство в Световния ден на водата

" Водоснабдяване и канализация – Варна “ ООД отваря порти за учениците от компетентност " Водно строителство “ от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия – Варна по случай Световния ден на водата – 22 март.

Възпитаниците на образователното заведение, което само в региона образова техници в региона на водното строителство, ще могат да създадат първото си посещаване в сдружението в два поредни дни – 21 и 22 март. Специално за тях управлението на сдружението провежда посещаване на основни обекти на територията на " ВиК – Варна “. Учениците ще видят Музея на водата, ще посетят модерната Централна диспечерна работа, Лабораторията за изпитване на водомери, водоеми с водни помпени станции и други обекти на територията на сдружението във Варна.

В Световния ден на водата – 22 март, десетокласниците от компетентност " Водно строителство “ ще вземат участие и в церемонията по засаждане на дръвчета. Инициативата е на " Български ВиК холдинг “ ЕАД. На територията на " Водоснабдяване и канализация – Варна “ ООД ще бъдат засадени 200 броя дръвчета от разнообразни типове.

Всяка година на 22 март светът отбелязва  Световния ден на водата  или  Световния ден на водата. Идеята за провеждането му беше изразена за първи път на Конференцията на Организация на обединените нации за околната среда и развиването (UNCED), която се организира през 1992 година в Рио де Жанейро.

Водата е " крайъгълният камък “ на живота. Тя е нужна на човечеството. Въпреки че 70% от земната повърхнина е покрита с вода, 97,5% е солена вода. От останалите 2,5% прясна вода съвсем 68,7% е замръзнала вода от ледени шапки и ледници. Само един % от общите водни запаси на планетата са налични за човешка приложимост. Днес съвсем половината от международното население - 3,6 милиарда души - няма безвредни санитарни условия, 2,2 милиарда души нямат достъп до безвредна вода, а 1,4 милиона души умират всяка година заради неприятно качество на водата, санитарни условия и хигиена.

През 20 век потреблението на вода се е нараснало 6 пъти и повече от 2 пъти по-високо от темпа на повишаване на популацията. В развитите страни до 30% от запасите от прясна вода се губят заради течове, а в някои огромни градове загубите могат да доближат 70%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР