Водородният прототип на японците Corolla Cross Hydrogen Concept илюстрира друг

...
Водородният прототип на японците Corolla Cross Hydrogen Concept илюстрира друг
Коментари Харесай

Прототипът Corolla Cross Hydrogen Concept - алтернативен път към нулеви емисии

Водородният първообраз на японците Corolla Cross Hydrogen Concept илюстрира различен вероятен различен път към нулеви излъчвания. В свят на фрапантно разнообразни потребности на клиентите и пазарна среда, методът на Toyota към въглеродната индиферентност е да създаде и предложи голям брой технологии в поддръжка на клиентите в техните самостоятелни пътувания до нулеви излъчвания.

Този мултитехнологичен метод, който включва електрически акумулатори, електрически горивни кафези и електрически хибриди, в това число вид plug-in, предлага опцията за клиентите на Toyota допълнително от 170 страни и райони на продажби по света да понижат своя въглероден отпечатък през днешния ден без значение от тяхната среда и ежедневните им потребности.

Toyota също по този начин твърдо има вяра, че е прекомерно рано да се концентрира върху едно само решение с нулеви излъчвания и затова по едно и също време създава водородни горивни кафези и технология за изгаряне на водород дружно с електрическата технология на батериите. Развитие на горенето на водород става с помоща на моторния спорт и има окуражаващ напредък – прототипът предлага място за 5 пасажера и техния багаж, което акцентира ежедневната му деловитост. Зимните проби на машината ще стартират скоро в Северна Япония

Тази година Toyota, посредством екипа на Rookie Racing, взе участие във всички надпревари за устойчивост Super Taikyu в Япония с GR Corolla H2 с водородно изгаряне. През това време президентът на Toyota Акио Тойода, под неговия псевдоним на майстор-пилот „ Morizo “, е поемал кормилото във всяко съревнование, с цел да оцени и да способства за развиването.

Извън Япония, през август тази година автомобил с водороден мотор на Toyota се движи по европейските публични пътища за първи път, когато GR Yaris H2 беше подложен на проява на WRC в Ипр, Белгия. Тази постоянна и интензивна активност в моторните спортове спомогна за ускорение на развойната активност и техническия напредък.

Например, в хода на един сезон на Super Taikyu Toyota съумя да усили мощността при изгаряне на водород с 24% и въртящия миг с 33%, постигайки пробив в динамичните характерности наедно с стандартен бензинов мотор. Освен това обсегът е уголемен с към 30%, а времето за зареждане с гориво е понижено от почти пет минути на минута и половина.

В допълнение към потреблението на водород, Toyota работи дружно с доста заинтригувани страни в региона на екологичното произвеждане и превозване на водород с взискателната среда на моторните спортове като тестово поле, създавайки необятна гама от другарства оттатък границите на промишлеността, с цел да помогне за реализирането на въглеродно безпристрастен общество.

Използването на водорода като гориво и софтуерен напредък даде увереността на инженерите на Toyota да основат първообраз на пътна кола – Corolla Cross H2 Concept. Като оборудва 1,6-литровия, 3-цилиндров, турбо мотор от GR Corolla с технология за мотор с непосредствено впръскване на водород под високо налягане от моторните спортове и добавяйки ноу-хауто за пакетиране на резервоари за водород от Mirai, Toyota съумя да сътвори водороден първообраз, който може да транспортира 5 пасажера и техния багаж.

В момента се прави оценка в действителния свят дружно с продължаващото цифрово развиване, като автомобилът скоро ще стартира зимни проби в Северна Япония. Основните преимущества на изгарянето на водород включват способността да се употребяват съществуващите технологии за мотори с вътрешно горене, малко време за зареждане с гориво и ясно понижаване на използването и нуждата от лимитирани доставки на детайли като литий и никел.

Чрез адаптиране на съществуващите технологии и по-нататъшно активизиране на вложения, изгарянето на водород може да докара по-бързо до необятно публикувани, налични решения за понижаване на въглеродния отпечатък. Днес Toyota е извървяла пътя към комерсиализацията на артикули като Corolla Cross H2 Concept към 40%я. Все още не е допустимо да се каже дали технологията ще доближи зрялост за серийните коли, само че без подозрение има ясна опция в моторните спортове.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР