Водородът е експлозивен, както и горивото. Проверката за безопасност при

...
Водородът е експлозивен, както и горивото. Проверката за безопасност при
Коментари Харесай

Водородни автомобили преминават проверки за безопасност

Водородът е избухлив, както и горивото. Проверката за сигурност при водородните задвижвания обаче е друга, както инспектори от Германската асоциация за мониторинг на моторни транспортни средства (DEKRA) илюстрират във връзка новата поръчка за експертиза от BMW.

Преди представянето на демонстрационния парк на iX5 Hydrogen, BMW разчита на експертизата на лабораторията за задвижване и изгорели газове в софтуерния център на тази организация за тестване. Наскоро водороден първообраз на баварците беше в лабораторията на Lausitzring в Бранденбург за премерване на потреблението и безопасноста.

Малката серия коли със задвижване с горивни кафези би трябвало да е на пътя от края на тази година. Стойностите на разхода на водород на транспортното средство в цикъла на шофиране WLTP бяха избрани благодарение на гравиметричен способ в няколко тестови шофирования на ролков динамометър. Това без значение премерване, което ревизира и в този случай удостоверява информацията на производителя, е една от предпоставките за формалното утвърждение на дребните серии.

„ Когато разширихме лабораторията преди няколко години, ние поредно съобразихме нашия тестов стенд с бъдещите условия за електромобилност – изключително предвид на задвижванията с горивни кафези и водорода “ - споделя Ерик Пелман, началник на отдела за задвижване и излъчвания на отработени газове в DEKRA Technology Център - „ Това визира, наред с други неща, ефикасна идея за отбрана от детонация. “

Вградените датчици разпознават, в случай че изтича водород. След това системата предизвестява хората и автоматизирано усилва обмена на въздух с външния посредством взривозащитен вентилатор и отваря ролетните порти на открито, с цел да обезпечи оптимален продан на въздух.

„ Това е подходящо, тъй като водородът може да докара до детонации даже при концентрации от четири % във въздуха, в случай че са налице съответните източници на запалване “, споделя Пелман.

Автомобилите, задвижвани с водород, са също толкоз безвредни, колкото моделите, задвижвани с бензин или дизел. Обикновено не се получава приключване на водород - вътрешните датчици на автомобила също следят системата. Когато колата е на изпитвателния стенд, употребявайки метода на гравиметрично премерване, транспортното средство не се зарежда обикновено, а се движи с водород от външен резервоар. Това се претегля от високопрецизна канара преди и след теста, което разрешава действителното ползване в цикъла на премерване да се пресметна. Поради тази спомагателна външна страна на тестовия стенд тематиката за отбраната от детонация е изключително значима.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР