Водещият руски автомобилен производител Автоваз обяви, че частично спира производството

...
Водещият руски автомобилен производител Автоваз обяви, че частично спира производството
Коментари Харесай

Руската АвтоВАЗ частично спира производството на автомобили

Водещият съветски авто производител Автоваз разгласи, че отчасти стопира производството в заводите си в Толиати и Ижевск. Планираното прекъсване е от през днешния ден 21 март до 25 март в това число.

Причината е дефицит на електронни елементи.

АвтоВАЗ е следена от френския авто производител Renault, като френският колос създава за съветския пазар два модела - Logan и Sandero, дружно с моделите LADA.

От съветската автомобилна компания обявиха, че заводът на LADA в Ижевск към този момент ще продължи да създава своя модел Vesta и транспортни средства от платформата B0 на Renault.

От АвтоВАЗ прибавят, че работата по всички поточни линии ще спре сред 23 и 25 март, само че някои индустриални функционалности ще продължат да работят през този интервал.

Същевременно Renault спря някои част от активността си в личния си цех за сглобяване на коли в Русия. Френската компания, която предходната година още веднъж излезе на облага, след две години на финансови загуби, е измежду западните компании, които са най-добре показани в Русия. Именно на съветския пазар компанията прави 8% от главните си доходи, съгласно данни на Citibank.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР