Водещият производител във винарската индустрия „Домейн Бойар“ обогати внушителната си

...
Водещият производител във винарската индустрия „Домейн Бойар“ обогати внушителната си
Коментари Харесай

„Домейн Бойар“ е българският Superbrand на виното за втора поредна година

Водещият производител във винарската промишленост „ Домейн Бойар “ обогати внушителната си сбирка от награди с още едно влиятелно отличие. За втори следващ път марката бе определена за българския Superbrand на виното.

На тържествена гала в Sofia Event Center световната организация Superbrands връчи за шести път своите призове за отличен брандинг на водещи потребителски и бизнес марки на пазара в България. На събитието беше показано и шестото публично издание, показващо пътя към триумфа и актуалните постижения на 37 от най-силните марки в страната, както и значимостта на техните обществено виновни дела. Присъдени бяха и две почетни награди - на тенис звездата Григор Димитров и на оперната прима Веселина Кацарова за приноса им в промотирането на марката „ България “ и на българската просвета по света.

„ Ако в най-развитите страни на Европейския съюз брандовите водачи се утвърждават десетилетия, то българските марки имат едвам 10–20 годишна история. Именно затова напъните за налагането им са неведнъж по-трудни, в сравнение с техните европейски събратя по орис. Българските брандови водачи заслужават поздравления от сърце, от душа и от разсъдък – те са изстрадани водачества! “, съобщи проф. Боян Дуранкев, дълготраен член на експертното жури на Superbrands Bulgaria.

“Домейн Бойар “ - възхвала за българското вино по целия свят

Наградата Superbrand се връчва на марки, които са построили изключителна известност и оферират обилни материални и прочувствени преимущества пред съперниците си. Затова не е особена изненада, че я печели точно „ Домейн Бойар “. Компанията е водач в производството на качествени виновност, като в последните 10 години затвърди позициите си на водещ експортьор, реализиращ продукцията си в 24 страни. Годишните ѝ продажби надвишават 6 милиона бутилки вино, а оборотът за 2016 година доближи 23 млн. лв..



Приоритетен пазар за „ Домейн Бойар “ е Англия. С годишни продажби от над 2 милиона бутилки сдружението държи над 90 % от експорта на българско вино на Острова, като работи с най-големите търговски вериги, измежду които Tesco, Marks & Spencers, WMM и други Други значими пазари са Белгия, Холандия, Люксембург, Полша, където “Домейн Бойар” осъществя двуцифрени растежи сред 15-30% за 2017 година Изключително положително е представянето на марката и в Съединени американски щати и Канада.

През последните 8 години компанията доста усили каузи си на българския пазар, като регистрира възходящия интерес на потребителите към нови усети. Екипът на „ Домейн Бойар “ работи с необятна палитра от относително непознати, само че забавни за родните фенове сортове грозде като каладок, марселан, темпранийо, мурведър, гренаш, вионие, ризлинг, семийон, които доста сполучливо се отглеждат в изискванията на българския тероар. Това разрешава на избата да създава неповторими виновност и блендове от сортове, които другите локални производители не оферират. Любопитен факт е, че Домейн Бойар” е първата компания, която пуска на българския пазар виновност с понижено алкохолно наличие – Whisper и Frutino, като с това отваря нова пазарна ниша.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НЯКОИ ОТ НАЙ-ХАРЕСВАНИТЕ ВИНА НА " ДОМЕЙН БОЙАР " В НАШАТА ГАЛЕРИЯ.

В 26-годишната си история компанията се наложи като най-награждаваната българска маза, която всяка година печели над 30% от златните и сребърни медали за страната ни. Притежава богата сбирка оценки от най-престижните международни винарски състезания – Vinalies Internationales – Париж, Mondial du Rose – Кан, Concourse Mondial du Bruxelles, Mundus Vini – Дюселдорф, International Wine Challenge и Decanter – Лондон, Balkan International Wine Competition, както и от най-голямото българско винено съревнование – „ Винария “.

Целите на „ Домейн Бойар “ са да се трансформира във водещ производител освен на местни, само че и на интернационалните марки, освен български, само че и виновност с непознат генезис. В последните няколко години компанията основава и развива на външните пазари лични интернационалните марки, бутилирани в България, които се оферират в цяла Европа. В бизнес отношение “Домейн Бойар” се стреми да се трансформира в индустриален и логистичен мост сред европейските и азиатските пазари, предлагайки устойчиви марки с високо качество на виното.

За Superbrands

Глобалната организация Superbrands е самостоятелна институция, фокусирана върху брандинга. Тя отличава и промотира изключителните търговски марки, които се открояват и преобладават над всички останали в границите на националния пазар.

Методиката на асортимент и оценяване на марките е универсална за всички 90 страни, реализиращи промоционалната стратегия Superbrands. Селективният развой се реализира на два стадия: посредством конфиденциално гласоподаване на членовете на самостоятелното експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и посредством национално гласоподаване на потребителите в интернет. Това дава опция експертното мнение да се прегледа паралелно с мнението на потребителите. В процеса на оценяване специалистите и потребителите се управляват от дефиницията и критериите на международната организация за Superbrands – марка, която би трябвало да показва качество, надеждност и разграничение.

Superbrands дава право на квалифицираните марки да вземат участие в формалното издание за България за 2017–2018 година, както и да употребяват формалния знак на Superbrands в своите маркетингови връзки, с цел да покажат на потребителите и на сътрудниците си постигнатото високо самопризнание за отличен брандинг.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР