Водещият Петър Волгин слиза от ефира на програма Хоризонт на

...
Водещият Петър Волгин слиза от ефира на програма Хоризонт на
Коментари Харесай

Свалят Волгин от националния ефир, влиза в битката за евродепутат

Водещият Петър Волгин слиза от ефира на стратегия " Хоризонт " на БНР, само че единствено краткотрайно. Той е в заплатен отпуск от през днешния ден по отношение на номинацията му за претендент в изборите за Европейски парламент. Издига го партия " Възраждане ".

Докато той е в отпуск, водещ на предаването " Политически НЕкоректно " ще бъде Силвия Великова, заяви БНР.

Междувременно съдът даде ход на делото против Волгин поради скандално изявление за Народния съд. Изявлението на журналиста беше: " Достатъчно да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ".

Колективният иск е на стойност 100 000 лева и бе проведен непринудено, откакто 102-годишна жена заведе дело против водещия за същото изявление. Съпругът на дамата е погубен без съд и присъда през октомври 1944 година Затова тя се е почувствала наранена от поста на Волгин. На първа инстанция съдът отхвърли жалбата, а втората инстанция бе планувана за 10 февруари 2025 година Именно това предизвика и груповия иск.

В груповия иск ищци са хора, чиито близки са жертва на режима след 1944 година Исканията им са в три точки - съдът да признае, че с обществените си изявления Волгин визира паметта на жертвите на комунистическия режим и наранява душевно членовете на техните фамилии, като изявленията му са противоправни като противоречащи на закона и са направени съзнателно и злонамерено. Второто им искане е Волгин да бъде наказан да прекрати тези си изявления. Третото е на груповия интерес да бъде присъдено обезщетение от 100 000 лева

" Заседанието беше доста прочувствено заредено. Ищци са 41. Част от тях бяха в залата, интензивно се съветваха между тях и поучаваха юриста си. Имаше и доста наблюдаващи. Пейките в залата от страната на ищите бяха цялостни. Зад юристите на волгин не седеше никой ", написа във " Facebook " Силвия Атипова.

Следващото съвещание по делото е планувано на 14 окт 2024 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР