Водещият доставчик на високотехнологични инсталации за биогаз Wabio Investment Holding

...
Водещият доставчик на високотехнологични инсталации за биогаз Wabio Investment Holding
Коментари Харесай

Водещ енергиен доставчик инвестира €400 милиона в съоръжения за биогаз в Сърбия

Водещият снабдител на високотехнологични съоръжения за биогаз Wabio Investment Holding SR стартира построяването на първото оборудване за биогорива в Сърбия. Планираната инвестиция в първия обект е към €20 милиона , оповестиха от компанията в изказване, представено от локалните медии.

Началото на строителството бележи стартирането на капиталов цикъл в Сърбия в размер на €400 милиона

Технологията Wabio употребява отпадъчни субстанции като първични материали, като оборски тор от кравеферми, подови настилки на ферми за пилета, останки от годишна продукция (царевични стъбла, слама). Технологията за преправка, която Wabio има, разреши производството на 3 милиарда кубически метра зелен метан от тези първични материали.

" Това е е задоволително за газовата самостоятелност на Сърбия ", написа в известието на компанията.
 Илон Мъск пресметна какъв брой трилиона ще ни костват изкопаемите горива
Илон Мъск пресметна какъв брой трилиона ще ни костват изкопаемите горива

Преходът към чиста сила изисква вложения в размер на $10 трилиона

Това ще бъде първото сходно оборудване в страната, а проектът е да се изградят общо 20 такива обекта.

На фона на вложенията, които могат да доведат до по-голяма енергийна самостоятелност на страната след години, през март тази година сръбските власи подписаха меморандум за съдействие за построяването на нов газопровод сред Северна Македония и Сърбия .
 Снимка 594419
Източник:

Новата връзка ще е продължение на инфраструктурата сред гръцките и македонските системи за доставка на синьо гориво и ще даде достъп до LNG терминалите в южната ни съседка.

Сърбия има лични скромни находища на петрол и газ, само че все още разчита най-вече на импорт от Русия. Той е вероятен посредством продължението на " Турски поток " през българска територия (т.нар " Балкански поток " ).

От началото на войната в Украйна насам Белград се пробва да диверсифицира енергетиката си - сходно и на външната си политика. Страната беше измежду ясно изразените съветски съдружници преди войната, до момента в който в този момент позицията ѝ е доста по-нюансирана.

Подписването на меморандума идва 2 месеца след първата копка на новия интерконектор сред Сърбия и България. 170-километровата тръба от Нови Искър до Ниш е отчасти финансирана от Европейски Съюз и като план се приготвя още от 2012 година.
 Сърбия ще получава газ и през Северна Македония
Сърбия си откри още един снабдител на природен газ

Двете страни подписаха меморандум за построяването на газопровод
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР