Водещите теми днес в големия обществено-политически дебат са ценностите, националните

...
Водещите теми днес в големия обществено-политически дебат са ценностите, националните
Коментари Харесай

Радев: Благодаря на учителите, че не абдикираха при унизителните условия

Водещите тематики през днешния ден в огромния обществено-политически спор са полезностите, националните цели и идеали, гарантирането на нашия суверенитет, оцеляването и просперитетът ни като нация. Това сподели президентът Румен Радев в приветствено слово на връчването на премиите на 27-ия Национален конкурс „ Учител на годината “, проведен от Синдиката на българските учители.

Като тематики в дневния ред президентът означи още и възхода на научно-техническия напредък, ускоряването на икономическия напредък и повишението на благосъстоянието на всеки български жител.

Години наред ние търсим ключа към тези значими за обществото ни тематики, само че доста рядко съумяваме да стигнем до същността, до началото, а началото – здравите темели на градежните за обществото ни детайли, е точно вашата социална задача, сподели Радев в послание към българските учители.

Президентът попита дали можем през днешния ден да приказваме за национално единство, в случай че няма какво да сплотява децата от най-ранна възраст, от ученическия чин, в случай че не се възпитават в обич, почитание, преданост към родината и дали могат нашите младежи да порастват като почтени, виновни жители, отворени към Европа и към света, без да познават своята история, жанр и татковина.

Държавният глава съобщи, че отговорът е един и той се състои в това дали имаме високоподготвени учители и способени педагози, хора, влюбени в своята специалност и в България.

Президентът благодари на по-опитните преподаватели, че макар тежките времена в недалечното минало на унизително възнаграждение и срив в престижа на специалността, не са абдикирали от тяхната високоотговорна социална задача, написа Българска телеграфна агенция. Последните години българските ръководещи най-накрая започнаха да поправят тази груба неточност и да се покачва и заплащането, и да се усъвършенстват изискванията на труд на българския преподавател, сподели Радев. Той означи, че има още доста какво да се направи.

Държавният глава поздрави и младите учители за техния професионален избор. Можете да бъдете горди, че вие към този момент сте в челните редици на построяването на съвременна, европейска България, сподели Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР