За първи път в кариерата си Григор Димитров ще е

...
За първи път в кариерата си Григор Димитров ще е
Коментари Харесай

Гришо за първи път се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос

За първи път в кариерата си Григор Димитров ще е част от втората седмица на " Ролан Гарос ". Това стана факт след победа в три сета над осмия в света Хубер Хуркач в мач от четвъртия кръг на конкуренцията.

Гришо завоюва срещата със 7:6, 6:4, 7:6, като от 14-ия опит българската тенис звезда най-накрая съумя да преодолее този съдбовен досега четвърти кръг на шампионата.

Той го направи с поредна победа над един от клиентите си в международния тур. Шеста победа от шест мача против Хуберт Хуркач, като в тази серия българинът завоюва и седемте тайбрека, които двамата играха, в това число и двата през днешния ден.

До моемнта " Ролан Гарос " се развива по съвършен метод за Гришо, който реализира четири победи и загуби единствено един сет, а в този момент погледът е ориентиран към четвъртфиналите, където го чака един всред гоелмия любимец Яник Синер и представителят на домакините Корентен Муте.

Подобно на множеството сетове сред Димитров и Хуркач в последните години, първият през днешния ден бе много равносилен и мина без пробиви, само че Гришо сигурно би трябвало да се счита за късметлия, че докара нещата до тайбрек.

Докато полякът сервираше мощно, то Гришо имаше съществени проблеми с първия си сервис и за сета трябваше да избавя общо пет брейкбола.

Особено сериозна бе обстановката в 11-ия гейм, когато при 5:5 Гришо изостана с 0:40.

Българинът съумя героичен да обърне гейма, само че би трябвало да признаем, че той имаше голям късме при спасяването на втория брейкбол, тъй като една обезверено върната от него топка бе неуместно оставена от Хуркач, който като че ли мислеше, че тя ще тупне отвън корта.

Топката обаче тупна в полето на поляка, който комплициран изпусна шанса си и Григор в последна сметка взе гейма и докара нещата до тайбрек.

Макар тайбрекът да потегли с минипробив за Хуркач, Гришо съумя да обърне развоя му, а шансът още веднъж покри българина, когато една топка като че ли излизаше в навън, полякът я остави, само че тя с милиметри закачи линията.

Нервният Хуркач удари ракетата си в земята, а Гришо яхна вълната и с две точки на собствен сервис си завоюва три сетбола. Първите два бяха пропуснати, само че с третия той завоюва тайбрека със 7:5.

Вторият сет стартира с няколко изпуснати брейкбола и за двамата тенисисти, до момента в който не пристигна основният седми гейм.



Тогава разконцентрираният Хуркач небрежно направи три непредизвикани неточности и при 0:40 подари три брейкбола на Гришо.

Българинът се възползва още от първия си късмет и по този начин след 89 минути игра и 19 гейма, най-накрая видяхме пробив в мача, а той за благополучие бе на сметката на Григор.

От тази позиция Димитров не изпусна нещата от надзор и с 6:4 съумя да поведе с 2:0 сета.

Третият сет потегли чудесно за Гришо, който съумя да поведе с пробив и 3:1, като по-късно пропусна нов брейкбол, с който тотално можеше да реши всичко в мача.

В тези моменти Хуркач изглеждаше отчаян, а Гришо напълно контролираше протичащото се на корта, само че нещата се пропукаха тъкмо след изпуснатия брейкбол.

Хуберт Хуркач от своя страна стигна до точка за пробив и съумя да изравни до 3:3, а гейм по-късно Гришо имаше потребност от здравна помощ поради рана на ръката си.

Сетът стигна до тайбрек, в който нещата се развиха по добре прочут сюжет.

Седми тайбрек и седма победа за Григор, който със 7:3 си обезпечи място измежду най-хубавите осем в Париж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР