*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 1

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 1
Коментари Харесай

Водещите новини! Преговори за кабинет: среща на лидерите на ПП и ДБ; Лукашенко извива ръцете на ЕС с руски газ

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 1 декември ***

Със срещи на експертните екипи за уточняване на противоречивите моменти по обособените секторни политики и сред водачите на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ не престават процедурите за сформиране на държавно управление.

***

Според СЗО тези забрани няма да попречат на разпространяването на новия вид. От организацията насочиха рекомендации какви ограничения да се взимат за битка с разпространяването на Омикрон.

Мерките могат да включват обзор на пасажерите преди пътуването или след идването, тестване и слагане под карантина, съобщи организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов прикани да се форсира имунизацията в армията, в това число, в случай че е належащо, и със законови промени.

***

Беларуският водач Александър Лукашенко сподели, че е подготвен да спре преноса на съветски газ, в случай че Полша затвори границата си с Беларус, заяви през днешния ден съветската осведомителна организация РИА Новости, представена от Ройтерс.

Отношенията сред Беларус и Европейски Съюз се утежниха поради мигрантската рецесия на беларуската западна граница. Европейски Съюз упреква Минск, че съзнателно докарва със аероплан в страната си хора от Близкия изток и ги изтласква към границите с Полша, Литва и Латвия. Беларус отхвърля.

***

В България…

Антикорупционната комисия дава на прокуратурата всички материали по инспекцията на социална поръчка в общината във Варна. От КПКОНПИ оповестяват, че изпращат информацията предвид на данни за осъществено корупционно закононарушение от лица, заемащи висши обществени длъжности. Част от информацията е добитата в хода на осъществено взаимоотношение на КПКОНПИ с ГДБОП.

***

Специализираният углавен съд отсрочи делото за водната рецесия в община Перник заради заболяване на единия от юристите, заяви БТВ. Делото е против някогашния министър на околната среда Нено Димов и краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева.

***

Важен въпрос…

„ Много значима е ролята на районните служители на реда, би трябвало да има превантивна политика – това е основна роля на полицията, изключително в дребните обитаеми места. Има практики и политики и би трябвало да има ясно написани логаритми по какъв начин да се работи, изключително в такива обстановки “, уточни проф. Гайдаров.

***

***

25-годишен мъж е арестуван за убийството на 16-годишно момиче в Луковит, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Окръжна прокуратура - Ловеч, Кирил Петров. Арестуваният е притеглен като обвинен за съзнателно умъртвяване на момичето по изключително нечовечен метод.

***

„ С дейностите си ДКК ни приказва, че екипът няма предпочитание да следва смяната и да работи транспарантно. Не знам кой на кого е вдигнал мерника. Изглежда пазят остарелия модел на ДКК. Помним оня половин милиард, който беше изразходен по непрогледен метод. Това е работата на ръководството на остарялата Държавната консолидационна компания ". Това съобщи в „ Здравей, България " министърът на стопанската система Даниела Везиева.

***

Трима възпитаници бяха убити, а други осем души бяха ранени, откакто 15-годишен възпитаник откри огън в гимназия в американския щат Мичиган, съобщи Би Би Си.

Загиналите са младежи на 14, 16 и 17 години. Шестима от ранените не са с заплаха за живота, а останалите двама биват оперирани, осведоми БНР.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР