Водещи международни издания отразиха срещата между Европейския съюз и Турция

...
Водещи международни издания отразиха срещата между Европейския съюз и Турция
Коментари Харесай

Международните медии за срещата ЕС-Турция

Водещи интернационалните издания отразиха срещата сред Европейския съюз и Турция във Варна нощес, с интерес към развиването на връзките сред двете и изводите от диалога сред ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителя на Екологичен потенциал Жан-Клод Юнкер, турския президент Реджеп Ердоган и премиера Бойко Борисов. 

" Доналд Туск: Няма съответни решения от срещата ЕС-Турция ", показва в заглавие " Дойчев Веле " . " Президентът на Европейския съвет съобщи, че не е бил изработен напредък по време на диалозите. Той се надява, че компромисите ще бъдат вероятни в бъдеще и Турция ще бъде стратегически сътрудник на Европейски Съюз ", продължава изданието. То изброява главните въпроси, които бяха в центъра на разговора:
Отношенията ЕС-ТурцияЕвентуалното участие на Турция в ЕСБежанцитеБорбата с тероризма
Европейските водачи и Турция организираха под напрежение разговор в понеделник, показва " Уолстрийт джърнъл ". Това се случва откакто несъгласието се повиши сред Европейски Съюз и Турция при ерозиране на спазването на човешките права от режима на турския президент - това понижи и дребното останали очаквания страната да се причисли към Европейски Съюз, продължава изданието. Западните сили показват паника и за военната намеса на Анкара в сирийския спор. По време на срещата във Варна двете страни на разговора подчертаха утежняването на връзките сред тях при условия, че Европа и Турция остават основни геополитически сътрудници във връзка с миграцията, битката с тероризма и Близкия изток. 

Водещите изявления на Туск, Юнкер, Ердоган и Борисов във Варна

Европейски Съюз удостовери уговорката си за договорката за 3 милиарда евро в поддръжка на бежанците в Турция, отбелязва организация Блумбърг , цитирайки Доналд Туск. Срещата не реализира никакви решения или взаимни отстъпки, отбелязва в акцент още Блумбърг, цитирайки Туск. 

На срещата не бяха реализирани съглашения по значими въпроси, отбелязва още берлинският всекидневник Der Tagesspiegel. 

Българското черноморско крайбрежие предлага всичко, което политическият хайлайф чака от добра среща на високо ниво: екзотична локация, спиращи дъха гледки и (най-важното) каси положително вино. Само да не се бе появявал президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, коментира  Politico , представен от организация Фокус.

За управлението на Европейски Съюз турският президент бе нещо като муха в супата на вечерята, на която се събраха ръководителя на Съвета на Европа Доналд Туск, ръководителя на Европейски Съюз Жан-Клод Юнкер и българския министър-председател Бойко Борисов, чиято страна държи ротационното председателство в Съвета на Европейски Съюз, продължава Politico. 

На вечерята, извършена в замък от XIX век, служил в миналото за лятна резиденция за българските монарси, ниските упования бяха посрещнати. „ Беше добра среща “, настоя Юнкер. „ Ние говорихме намерено и откровено. Ще имаме, както преди, доста, доста срещи, с цел да разгадаем проблемите сред Турция и Европа “, написа още изданието.

Европа симулира наслаждение от турския сладкиш, е заглавието на материала

По време на взаимната конференция във Варна Юнкер съобщи, че е „ неотменимо “ за Турция да усъвършенства връзките си с Гърция и Кипър, отбелязва гръцкият  Ekathimerini .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР