Водещи експерти обсъдиха предизвикателствата пред бранша на форум в Hyatt

...
Водещи експерти обсъдиха предизвикателствата пред бранша на форум в Hyatt
Коментари Харесай

11,440 млрд. лв. се чакат тази година от туризма

Водещи специалисти разискаха провокациите пред сектора на конгрес в Hyatt Regency Pravets Resort

 

11,440 милиарда лева доходи се чакат тази година в България от туризма, което е близо с 20% повече по отношение на предходната година. От общата сума към 90% ще дойдат от непознати туристи. Прогнозата е на Световния съвет по туризъм и пътувания (WTTC), данните бяха оповестени на форумът „ Говорят водачите. Предизвикателства и благоприятни условия в туристическия бранш “, който се организира в петък в новооткрития Hyatt Regency Pravets Resort

В него се включиха водещи специалисти от туристическата промишлеността. Сред тях бяха някогашната министърка на туризма Николина Ангелкова, която бе модератор, Ирена Георгиева - заместник-министър на туризма, Такуя Аояма- вицепрезидент „ Развитие “ на Hyatt International за Европа, Близкия Изток и Африка, Лъчезар Тодоров - основен изпълнителен шеф на TWIG, Сийка Кацарова - президент на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и Живко Иванов - вицепрезидент на БСБСПА. Специалното присъединяване имаше на Джулия Симпсън - президент на WTTC.

Туризмът в България сподели забележителни резултати във възобновяване след пандемията. Страната ви освен продължава да основава сигурна и привлекателна среда за туризъм като се развива и надгражда, само че има и голям принос към позитивното развиване на бранша в целия район. Българските морски дестинации като Слънчев бряг претърпяват нов напредък във връзка с известност измежду туристите, както и привличане на нови групи, които са в търсене на атрактивни дестинации. Природните даденостите на страната ви се простират оттатък необятните плажни линии и красивите планински пейзажи, които оферират отлични условия за упражняване на ски и зимни спортове “, сподели Джулия Симпсън.

„ По време на форума фокусът бе подложен върху провокациите, пред които е изправена туристическата промишленост, а полемиките обгърнаха тактики за превъзмогване на трудностите и възползване от евентуалните благоприятни условия, както и нови подходи и новаторски решения, с които бранш туризъм да разгърне цялостния си капацитет “, съобщи Николина Ангелкова.

Сред провокациите бе сложено и консолидираното на изкуствения разсъдък (AI), който прави гражданска война в разнообразни промишлености, в това число туризма. „ Приложенията трансформират метода, по който пътешествениците възнамеряват своите пътувания, взаимодействат с дестинациите и получават лични рекомендации. AI разрешава персонализирани маркетингови акции, като сегментира клиентите въз основа на техните желания, демографски данни и държание, както и системи за динамично ценообразуване, които контролират цените в действително време въз основа на разнообразни фактори, като търсенето и наличността “, обобщава Ангелкова.

„ След реновацията и успешноата прoмяна на марката, отнворихме Hyatt Regency Pravets Resort. Щастлив съм, че можем да споделим това събитие с нашите сътрудници – корпоративни и професионални, в границите на нашата конференция за провокациите и опциите в туризма. Висока чест е присъединяване на Джулия Симпсън, както и наличието на Ирена Георгиева и Такуя Аояма. Получихме разнообразни гледни точки от хора с друг професионален профил за този толкоз забавен и обсъждан бизнес – туризма. Предстои откриването на фестивала Pravets Art Nights. Тази полемика и идният музикален празник задават тона за бъдещото развиване на Hyatt Regency Pravets Resort като пазарен водач и желано място за срещи и събития в България “, сподели Лъчезар Тодоров, основен изпълнителен шеф на TWIG.

В рамките на форума участниците дискутираха цифровата промяна в региона на туризма, както и опростяването на процедурите за издаване на визи, което дефинираха като основен фактор за развиването. Предимството на електронните визи, с които да се улеснят пътуванията и да се привлекат повече гости би трябвало да бъде приоритет за държавните управления.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР