Водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа United Group

...
Водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа United Group
Коментари Харесай

United Group инвестира 2 млрд. евро в Гърция

Водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа United Group продължава дълготрайните си вложения в инфраструктурата и цифровото бъдеще на страните, в които оперира. 

До 2027 година повече от 2 милиарда евро ще бъдат вложени в цифровата промяна на Гърция, заяви публично министър председателят на страната Кириакос Мицотакис, представен от Ройтерс.

В четвъртък на среща с представители на United Group Мицотакис съобщи, че оповестените вложения са доказателство за голямото доверие в бъдещото развиване на Гърция, което показват локалните и интернационалните вложители.  Според гръцкия министър председател 2022 година ще бъде рекордна по мярка на привлечените задгранични вложения в страната.

Като водач в този капиталов цикъл, United Group показа проект за интервала до 2027 година, който включва изцяло усъвършенстване на телекомуникационната инфраструктура, както и продължение на сполучливото съдействие с държавните институции в Гърция. „ Вярвам, че отличната работа на министерството на електронното ръководство и наличните запаси от Фонда за възобновяване и резистентност поддържат сходни вложения “, заключи министър председателят Мицотакис.

Той означи, че United Group има основополагаща роля за дигитализацията на обществените услуги, която е един от целите на гръцкото държавно управление по пътя към цифровата промяна на стопанската система и обществото.

United Group към този момент влага 1,5 милиарда евро в придобиването на фирмите Wind Hellas и Nova, които, с помощта на новата инвестиция, ще стартират построяването на 10-гигабитова оптична мрежа, която ще обхване 4,5 милиона души и компании в 70% от гръцките райони.

Освен непрекъснатото развиване на 5G мрежата, оптичната инфраструктура с дължина над 22 000 км ще посрещне потребностите на потребителите за по-висока скорост на интернет, а през идващите няколко месеца потребителите на Nova ще имат опция да тестват ултрабърз интернет със скорост до 1 Gbps благодарение на платформата EON, която наскоро бе показана в Гърция.

„ От първия ни ден в Гърция дадохме ясна индикация, че вложенията ни не са еднократно влагане, тъй като United Group постоянно е работила по основаването и поддържането на дълготрайни връзки. Днес разгласяваме, че ще влагаме още 2 милиарда евро през идващите 5 години, с цел да отговорим на потребностите от цифрови услуги от последващо потомство. Гърция е доста значима страна за нашата компания и ще създадем всичко допустимо да предоставим първокласни артикули на частните и корпоративни консуматори в нея “, сподели основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг.

Президентът на капиталовото сдружение BC Partners и мажоритарният притежател на United Group Никос Статопулос сподели, че сполучливият и дълготраен бизнес на групата в Гърция е един от основните фактори за нейния стопански и обществен разцвет, както и че оповестената инвестиция от 2 милиарда евро доста ще усъвършенства икономическата конюнктура и общественото благополучие в страната.

Всички присъстващи на срещата с премиера Мицотакис се съгласиха, че United Group е най-сериозният състезател в цифровата промяна на Гърция, чиито услуги и бизнес модел са основани на бъдещи технологии, нововъведения и висококачественото потребителско прекарване, „ което гръцкото общество чака от десетилетия “.

Информация за United Group

Холандската компания United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Дружеството работи в осем страни и има близо 15 милиона консуматори и над 15 500 чиновници. Годишните му доходи възлизат на близо 2,5 милиарда евро. United Group има най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно наличия от целия свят. Сериозните вложения в инфраструктура, наличия и технологии подсигуряват чудесно качество на продуктите и услугите, които United Group дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Media е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании. Нова Броудкастинг Груп е част от Юнайтед Груп.

За повече информация посетете
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР