Водещ израелски лекар смята, че страната може да е близо

...
Водещ израелски лекар смята, че страната може да е близо
Коментари Харесай

Израел е близо до стаден имунитет срещу коронавируса

Водещ израелски доктор счита, че страната може да е покрай постигане на " стаден имунитет ", заяви Би Би Си.

Това се случва, когато по-голямата част от популацията е построило отбрана против инфекцията, която стопира своето разпространяване - и даже хората, които сами нямат имунитет, са индиректно предпазени.

За ковид прогнозният предел за стаден имунитет е минимум 65% -70%.

Но учените във Англия са по-предпазливи.

Д-р Сара Пит, вирусолог от Университета в Брайтън, прикани " с изключителна нерешителност " да се заключава, че стадният имунитет е доближат - нещо, което тя счита, че ще бъде мъчно даже при високи равнища на имунизация.

Тя сподели, че към момента е прекомерно рано да се каже: " Трябва да забележим дали случаите в Израел не престават да падат и остават на ниски равнища. "

Постигането на това равнище на популационен имунитет е значимо за отбрана на хората, които не могат да бъдат имунизирани или чиято имунна система е прекомерно слаба, с цел да провокира добър, предпазен отговор.

В Израел повече от половината (5,3 милиона) негови поданици са били имунизирани и спомагателни 830 000 души са тествани позитивно за вируса, което би трябвало да им даде някакъв натурален имунитет.

Така че към 68% от популацията, евентуално, има антитела в кръвта си, които могат да се борят с вируса.

Проф. Еял Лешем, шеф на най-голямата болница в Израел, Медицинският център „ Шеба “, съобщи, че стадният имунитет е „ единственото пояснение “ за обстоятелството, че случаите не престават да спадат, даже когато бяха отстранени още ограничавания.

" Наблюдава се непрестанен спад, макар връщането към съвсем естествения метод на живот ", сподели той и добави, че даже човек да е инфектиран, той не предава вируса на хората, с които поддържа връзка или се среща.

Случаите на заразната болест понижават във всички възрастови групи, в това число при децата, макар че лицата под 16 години не се имунизират.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР